6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na Göre Adi Ortaklıkta Temsil ve Borçlardan Sorumluluk Ömer Ali Girgin  - Kitap
6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na Göre

Adi Ortaklıkta Temsil ve Borçlardan Sorumluluk

1. Baskı, 
Nisan 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
149
Barkod:
9786051525136
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türk hukukunda adi ortaklık, uygulaması sık görülen bir ortaklık tipidir. Buna rağmen kanun koyucu tarafından, adi ortaklıkla ilgili uygulamada çıkan uyuşmazlıkları adaletle çözümleyebilecek özenli düzenlemelerin yapıldığı söylenemez. Gerçekten, 818 sayılı Borçlar Kanunu'nun adi ortaklık hükümlerindeki eksiklikler hararetle eleştirilmesine rağmen 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu da konuyla ilgili eksiklikleri giderememiştir. Öyleyse, bu eksiklikleri gidermek yargı organlarının ve doktrinin üzerine düşmektedir.
Eser de bu çabanın bir ürünü olarak görülebilir. Adi ortaklık, ticaret ortaklıklarından farklı olarak tüzel kişiliği olmayan bir ortaklık tipidir. Bu durumun en önemli sonucu olarak, adi ortaklıkta temsil ve ortakların borçlardan sorumluluğu konularında ticaret ortaklıklarından ayrılan bir hukuki seyir gözlenir.
Eser, bu konuya odaklanmış; ayrıca konuyu anlamlı bir çerçeveye oturtabilmek için adi ortaklık hakkında temel bilgilere ve Türk Borçlar Kanunu'nda ki genel temsil düzenlemesine de ihtiyaç nispetinde yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Adi Ortaklık
.
Adi Ortaklıkta Temsil
.
Adi Ortaklıkta Borçlardan Sorumluluk