Anayasa Hukuku T.C. Anayasa ve TBMM İçtüzüğü Eki ile 2017 Anayasa Değişiklikleri Işığında) Prof. Dr. Zafer Gören  - Kitap

Anayasa Hukuku

T.C. Anayasa ve TBMM İçtüzüğü Eki ile 2017 Anayasa Değişiklikleri Işığında)

5. Baskı, 
Ekim 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
797
Barkod:
9786050506532
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
1. baskı
Haziran 2006
29,50
9,90 (%66)
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, yürürlükteki Anayasa hukukunu, demokratik ve çağdaş bir Anayasa Hukuku anlayışı içinde ve objektif bir bakış açısı altında yansıtmaya çalışmaktadır. Bu nedenle yapıt, hukuk öğretisine olduğu kadar uygulamaya da yönelik bulunmaktadır. Anayasa kavramı, fonksiyonu, yorumu hakkında bilgiler verilen kitapta, Türk Anayasa Hukuku'nun tarihsel gelişimi incelenmiş ve yürürlükteki Anayasa düzeni ele alınmış.
Devletin nitelikleri, hükümet sistemleri, Devlet teşkilatı, özellikle Anayasa Yargısı, olağanüstü hal düzeni ile Anayasaların değiştirilmesi konuları dışında, temel hak dogmatiğine ilişkin bilgiler verilerek bazı önemli temel haklar derinliğine incelenmiş. Kitap, Avrupa Birliği'ne ayak uydurabilmek ve daha güvenceli bir özgürlükler sistemi kurabilmek amacıyla gerçekleştirilen Anayasa değişiklikleri ile 2017 Anayasa değişiklikleri ve buna ilişkin yorumları kapsamaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anayasa Kavramı ve Anayasanın Fonksiyonu
.
Anayasanın Yorumu
.
Türk Anayasa Hukukunun Tarihsel Gelişimi
.
1982 Anayasası ve Türk Anayasal Düzeni
.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
.
Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü
Kitapla İlgili Kategoriler