Kişilik Kuramları Doç. Dr. Dilek Gençtanırım Kurt, Yrd. Doç. Dr. Evrim Çetinkaya Yıldız  - Kitap
1. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
632
Barkod:
9786053410355
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ruh sağlığı alanında lisans ve lisansüstü düzeyde farklı programlarda yer alan "kişilik kuramları" dersi için ana kaynak olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmış olan bu kitapta 17 bölüm yer almaktadır.
Giriş bölümleri dışında yer alan 15 bölümde kişiliğe ilişkin açıklamaları ile dikkat çeken 24 kuramcı ve bu kuramcılar tarafından öne sürülen 19 kuram ele alınmış. Ele alınan kuramlar anlatılırken kuramın insan doğasına bakışı, kişiliğin yapısına dair görüşleri ve kişiliğin gelişimine ilişkin açıklamaları ayrıntılı bir şekilde sunulmuş. Her bölümün sonunda kuramda yer alan kavramların anlaşılabilirliğini arttırmak üzere gerçek yaşamdan ünlü bireylerin kişilik analizlerine yer verilmiş. Bu bağlamda kitapta ayrıca 13 ünlü kişinin yaşam öyküsü ve kişilik analizi bulunmaktadır.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanından 21 yazar tarafından hazırlanan bu kitabın kapsamlı içeriği ve kullanılan dilin anlaşılırlığı sebebiyle lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrenciler için temel bir kaynak oluşturması beklenmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)