Çözümlü Örneklerle Mukavemet Prof. Dr. Mehmet Emin Tuna  - Kitap
Çözümlü Örneklerle

Mukavemet

1. Baskı, 
Kasım 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
236
Barkod:
9786059196215
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
190,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mukavemet, yapı ve makine tasarımlarında boyutlandırma veya boyutları kontrol etmekte ve çözümlemekte yararlanılan bilim dalıdır. Mimarlık eğitiminde gerekli olan mukavemet bilgisi bu kitapta özlü ve uygulamalı olarak anlatılmıştır. Mukavemet dersinin ön şartı statik dersidir. Mukavemet bilimi temel mühendislik dersi olmakla birlikte mimarların da yeteri kadar bilmeleri ve yararlanmaları gereken bir bilim dalıdır.
Mukavemet bilimi hakkında daha önce birçok kitap yayınlanmıştır. Ancak bu kitapta özellikle mimarlar için gerekli ve yeterli olacak şekilde özlü anlatım ve uygulamalar ele alınmış ve buna uygun konular seçilmiştir. Ayrıca mimarlık eğitimi alan öğrencilerin dışında da konuyla ilgilenen tüm mühendislik öğrencilerinin de yararlanacakları bir kitap olması düşünülmüş ve buna göre yayınlanmıştır.
Kitapta anlatılan konular belirli bir öğrenim kolaylığı düşünülecek temel konular şeklinde ele alınmış ve konuların takibi bu prensibe göre sıralanmıştır. Önce basit mukavemet halleri daha soma bileşik mukavemet halleri anlatılmıştır. Mimarlık öğrencilerine 9, 10 ve 11. bölümlerin anlatılması zorunlu değildir. Bu kitabın mimarlara özetle anlatılması gereken konuları kapsaması, mimarlık eğitimi görenler için hem kolaylık sağlayacak hem de çok yararlı olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Mukavemete Giriş Gerilme Kavramları
.
Malzemelerin Mekanik Özellikleri
.
İç Kuvvetler
.
Ağırlık Merkezi Alan Momentleri
.
Basit Eğilme
.
Kesme Kuvveti
.
Burulma
.
Normal Kuvvet ve Eğilme
.
Kesmeli Eğilme
.
Eğilmeli Burulma
.
Elastik Eğilme