Açıklamalı ve Güncel İçtihatlı Mülkiyet Hakkına Dayalı Davalar Salih Özaykut  - Kitap
Açıklamalı ve Güncel İçtihatlı

Mülkiyet Hakkına Dayalı Davalar

2. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1297
Barkod:
9786051465852
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yargıtay Birinci Hukuk Dairesince incelenen mülkiyet hakkına dayalı; muris muvazaası, tenkis, ehliyetsizlik, sahtecilik, hata (yanılma), hile (aldatma), ikrah (korkutma), gabin (aşırı yararlanma) ve diğer yolsuz tescil nedenlerine dayalı tapu iptali ve tescil davaları konusunda ayrıntılı bilgi ve güncel içtihatlara yer verilmiştir. Birinci baskıda olmayan, ancak kullanım ve ulaşım kolaylığı sağlayacağı düşüncesi ile içtihatların özetleri yapılarak içtihatların baş kısmına eklenmiştir.
Bunun yanı sıra, elatmanın önlenmesi davaları, yine uygulamada oldukça tereddüt edilen ecrimisil davalarıyla ilgili yeterli düzeyde bilgi ve daha fazla sayıda güncel içtihata yer verilmiştir. Özellikle elatmanın önlenmesi ve ecrimisil davaları ile ilgili olarak çok çeşitli durumlarda ne gibi uygulama yapılması gerektiği konusunda daha geniş açıklamalar yapılmıştır.
Yine, yeni çıkan Tapu Sicil Tüzüğünden sonra uygulamada tereddüde yol açan konularla ilgili Dairenin güncel görüşlerini yansıtacak şekilde tapu kayıt düzeltme davaları ile ilgili olarak Yargıtay Birinci Hukuk Dairesinin güncel kararlarından emsal olacak nitelikte olanlar özenle derlenerek kitabın ikinci baskısına alınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tapu İptali ve Tescil
.
Elatmanın Önlenmesi
.
Ecrimisil (Haksız İşgal Tazminatı)
.
Tapu Kayıt Düzeltme Davaları