Teknik ingilizce Pamela Edis  - Kitap

Teknik ingilizce

1. Baskı, 
Kasım 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
180
Barkod:
9789757463023
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
240,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, İ.T.Ü. mühendislik ve mimarlık öğrencilerinin İngilizce öğrenimlerinde kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Kitap iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda sadeleştirilmiş metinler kullanılarak öğrencilerin bilimsel ve teknik kelime hazinelerini zenginleştirmeleri ve bilimsel yazılardaki cümle yapılarını öğrenmeleri düşünülmüştür. İkinci kısımda, ders kitaplarından ve bilimsel dergilerden öğrencilerin ilgisini çekeceği düşüncesiyle alınan orijinal metinler bulunmaktadır.
Kullanılan kelimeler ve cümle yapıları bakımından oldukça basit görünen ilk bölümlerden hemen sonra daha zor metinlere geçilerek karmaşık cümle yapılarına yer verilmiştir. Kelimelerin seçiminde dengeli davranılmış, özellikle bilimsel yayınlarda yaygın şekilde kullanılan kelimelerin metinlerde yer almasına çalışılmıştır. İngilizce kelimelerin Türkçe karşılıkları sadece metindeki anlamları esas alınarak verilmiştir. Öğrencilerin bilinen bir kökten türetilmiş kelimeleri tanıyabilmeleri için kelime yapısı konusunda kitaba bazı kısımlar ilave edilmiştir.
Alıştırmalar, bir yandan öğrencilere alışılmış cümle yapılarını kolaylıkla tanıma yeteneği kazandıracak, diğer yandan öğrencileri benzer cümleleri kurmaları için teşvik edecek şekilde düzenlenmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler