Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Kadınlara, Çocuklara ve Azınlıklara Karşı Ayrımcılık, Şiddet ve Sömürü Prof. Dr. Mehmet Semih Gemalmaz  - Kitap

Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Kadınlara, Çocuklara ve Azınlıklara Karşı Ayrımcılık, Şiddet ve Sömürü

1. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
2823
Barkod:
9789944483773
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap Osmanlı döneminin bütününü ve Cumhuriyet döneminin ise 2016 yılı ilk baharına kadar olan gelişmelerini esas almaktadır. Bununla birlikte basımdan hemen önceki son aşamada saptanabilen bazı yeni kaynaklar da olanaklar elverdiği ölçüde kitaba işlenmiş. Osmanlı hukuku ve uygulamasının yerli yerine oturtulabilmesi amacıyla üçüncü kitabın ilk bölümü konuyla ilgili bulunduğu ölçüde İslâm hukuku ve uygulamasına ayrılmış. İkinci Bölümde hem kadınların hem de bazı başlıklarda kadınlarla birlikte değerlendirilmesi uygun olduğu için çocukların durumu birlikte irdelenmişken, üçüncü bölümde münhasıran çocuklarla ilgili sorunlar ele alınmış.
Her bölümde irdelenen çok sayıda alt başlık bulunmaktadır ve buralarda "Ara sonuç"lara yer verilerek değerlendirme, eleştiri ve öneriler özetlenmiş.
Çalışma hukuku, toplumsal cinsiyet, gündelik yaşam, çalışma yaşamı, sosyal politika, toplumsal tarih gibi disiplinler-arası yaklaşımla yürütülmüş ve tarihsel kesişme, örtüşme, kopuş ve süreklilik öğelerine ışık tutulmaya çalışılmış.
(Tanıtım Bülteninden)