Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Doktora Tezleri Dizisi No: 3 Türk İş ve Sosyal Güvenlik Hukukunda Mevsimlik İş Sözleşmesi Dr. Didem Yardımcıoğlu  - Kitap
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Doktora Tezleri Dizisi No: 3

Türk İş ve Sosyal Güvenlik Hukukunda Mevsimlik İş Sözleşmesi

1. Baskı, 
Aralık 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
706
Barkod:
9786257293525
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
335,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mevsimlik iş sözleşmesi, uygulamada sıklıkla karşılaşılan bir iş sözleşmesi türü olmakla birlikte mevsimlik işler, bu işleri konu edinen mevsimlik iş sözleşmelerinin türü ve mevsimlik iş sözleşmeleri ile çalışan işçilerin iş ve sosyal güvenlik hukuku mevzuatı karşısındaki durumları yeterli açıklıkta belirlenmiş değildir. Bu konudaki eksiklikler ve uygulamada yol açtığı sorunlar, mevsimlik iş sözleşmesi konusunda kapsamlı bir araştırma yapılmasını gerekli kılmıştır.
Bu çalışmada, değişen Kanunlar ve Yargıtay içtihatları nezdinde mevsimlik iş sözleşmesi kavramı, bireysel ve toplu iş hukuku ile sosyal güvenlik hukuku bakımından ayrıntılı ve sistematik biçimde incelenmiş. Ayrıca mevsimlik iş sözleşmeleri ile gerek turizm sektöründe gerekse mevsimlik tarım ve hayvancılık işlerinde çalışan yabancı işçilerin sayısının yüksekliği ve bu işçilere getirilen çalışma izni muafiyetleri nedeniyle yabancı mevsimlik işçilerin hukuki durumları ve uygulamada karşılaşılabilecek sorunlara da değinilmiş. Mevsimlik iş sözleşmeleri ile çalışan işçilerin kanuni haklarını karşılaştırmalı hukuktan da faydalanarak daha ileri bir seviyeye taşıyabilmek ve mevsimlik iş sözleşmelerinin özelliklerini ortaya koyarak, hukuk uygulayıcılarına yeni bir bakış açısıyla bu alandaki problemlerin giderilmesine yönelik çözüm önerileri sunmak amacıyla detaylı bir çalışma ortaya konulmuş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Kavramlar ve Uluslararası Düzenlemeler
.
Bireysel İş Hukuku Açısından Mevsimlik İş Sözleşmesi
.
Toplu İş Hukuku Açısından Mevsimlik İş Sözleşmesi
.
Sosyal Güvenlik Hukuku Açısından Mevsimlik İş Sözleşmesi
.
Mevsimlik İş Sözleşmesiyle Çalışan Yabancı İşçilere İlişkin Düzenlemeler