Türk İnfaz Hukukunda Koşullu Salıverilme ve Koşullu Salıverilmede Süreler Levent İnce  - Kitap
Türk İnfaz Hukukunda

Koşullu Salıverilme ve Koşullu Salıverilmede Süreler

1. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
208
Barkod:
9786053008248
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Koşullu salıverilme, kesinleşen hapis cezasını cezaevinde çeken hükümlünün, kanunla belirlenen bir süreyi cezaevinde iyi halli geçirdikten sonra cezası henüz tamamlanmadan belirli şartlar dâhilinde tahliye olması işlemidir. Koşullu salıverilme ile hükümlünün cezası esasen son bulmamakta, hükümlü cezasının kalan kısmını dışarıda gerekirse belirli yükümlülüklerle çekmeye devam etmektedir.
Koşullu salıverilme ile hükümlünün gereğinden fazla cezaevinde kalmaması amaçlanmış. Buna göre belli suç türlerinde ve belli hallerde cezaevinde kalınması gereken süreler tespit edilmiş. Koşullu salıverilmede süreler suçun türüne ve failin durumuna göre farklı şekillerde belirlenebilmektedir.
Türk infaz hukukunda, koşullu salıverilme sonrası belirlenen denetim süresinin hem hükümlü hem de toplum açısından yararlı geçirilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemeler yapılmış. Denetim süresini iyi halli geçiren hükümlülerin ödüllendirildiği, denetim süresi içinde kendisine yüklenen yükümlülükleri yerine getirmeyen hükümlülerin ise belirli yaptırımlara maruz kaldığı bir sistem öngörülmüş. Salıverilme sonrası denetim süresi de uslu bir şekilde geçirildiği takdirde cezanın infaz edilmiş sayılacağı düzenlenmiş.
Bu kitapta üç bölüm halinde koşullu salıverilme kavramı ve şartları, koşullu salıverilmede süreler, koşullu salıverilme kararı ve kararın geri alınması konuları anlatılmış. Koşullu salıverilmede süreler konusu ise uygulamada yaşanan tereddütlerle birlikte ayrıntılarıyla incelenmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Koşullu Salıverilme
.
Türk İnfaz Hukukunda Koşullu Salıverilmede Süreler ve Hesaplanması
.
Koşullu Salıverilme Kararı,Sonuçları ve Koşullu Salıverilme Kararının Geri Alınması
Kitapla İlgili Kategoriler