Yeni KDV El Kitabı Özkan Aykar  - Kitap
Yeni

KDV El Kitabı

3. Baskı, 
Ağustos 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
517
Barkod:
9786053005230
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
KDV Genel Uygulama Tebliği ilk olarak 16.10.2014 tarihli ve 29147 sayılı Resmi Gazete'de "1 Seri no.lu KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile değiştirilmiştir. Değişiklik yapan tebliğ ile, uygulamada yaşanan tereddütlerin ve karşılaşılan sıkıntıların giderilmesine yönelik birtakım yeni düzenlemeler ve açıklamalar yapılmış.
Günümüze kadar KDV Genel Uygulama Tebliğinde değişiklik yapan ve sayısı 19'u bulan tebliğ yayınlanmıştır. Bu tebliğler (Seri No: 1-19) ile, Katma Değer Vergisi Kanununa getirilen yasal düzenlemelerin uygulamasına ilişkin usul ve esaslara yönelik açıklamalara yer verilmiş.
En son yapılan düzenlemeler de dikkate alınarak, yapılan değişiklikler kitabımızın ilgili bölümlerine işlenmiş olup, kitabımız güncellenmiş.
Bu itibarla KDV uygulayıcılarının elinin altında bulundurması gereken temel hükümlerin yer aldığı bu kitapta; Katma Değer Vergisi Kanunu, Katma Değer Vergisi Oranları ve Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği en güncel haliyle yer almaktadır. Ayrıca KDV sistemine getirilen yenilikler hakkında özet bilgilere de yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu
.
İlgili Kanun Maddeleri
.
Güncel Katma Değer Vergisi Oranları
.
Yeni Genel Uygulama Tebliğine İlişkin Açıklamalar
.
KDV Genel Uygulama Tebliği (Değişiklikler İşlenmiş)
.
(Seri No: 1,2, 3, 4 ve 5)
.
Nakden ve Mahsuben İadelere İlişkin Limitler
.
İade Hakkı Doğuran İşlemlerde İbraz Edilecek Belgeler