Alışveriş Merkezleri ve Yönetimi Prof. Dr. Sanem Alkibay, Prof. Dr. Doğan Tuncer, Yrd. Doç. Dr. Şeref Hoşgör  - Kitap
1. Baskı, 
Nisan 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
230
Barkod:
9789756325698
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
30,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Literatürdeki boşluğu doldurmak üzere Prof. Dr. Sanem Alkibay'a daha önce hoca-Öğrenci olarak yürüttüğümüz çalışmayı bu kez iki meslektaş olarak yeniden ele alıp güncelleştirerek kitap yapma önerisini götürmekte tereddüt göstermedim.2005 yılında çalışmamız başlamıştı artık. Yanımıza, bürokrasiden gelen ve D.I.E. adına sayısız alan araştırması yapması nedeniyle, alan araştırmaları konusunda uzman Yrd. Doç. Dr. Şeref Hoşgör'ü de alarak çalışmalarımızı yürüttük.
Alan araştırmalarını planlamaya başladığımızda bir taraftan da Türkiye'de bugüne kadar hiç yapılmamış bir çalışma olan bir metropolün ticari çekim haritasını çıkarmaya yönelik 4 aşamalı, modüler çalışmayı hayata geçirdik. Burada amacımız örnek aldığımız Ankara'nın ticari çekim alanlarını belirleyerek sektöre yol göstermek ve potansiyel müşteri gruplarının yayıldığı coğrafi alanların saptanmasıdır.
2007 yılı başında alan araştırmasının birinci modülü ile organize alış veriş merkezleri ve yönetime ilişkin çalışmalarımız tamamlanarak kitap haline dönüştü. Kitabımızın sayıları hızla artan alışveriş merkezleri geliştiricileri ile yöneticileri ve araştırmacılara önemli bilgiler aktardığına inanmaktayım. Okuyucuların eleştirileri ve önerileri bizim için yol gösterici olacaktır. Eleştiri ve önerilerini bize aktaracak olanlara şimdiden teşekkürlerimizi sunarız. (Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Alışveriş Merkezlerinin Tanımları, Özellikleri ve Gelişim Süreci
.
Organize Alışveriş Merkezlerinin Geliştirilmesi ve Yönetimi
.
Türkiye'de Organize Alışveriş Merkezlerinin Gelişimi