Katma Değer Vergisi İade Rehberi (2 Cilt) Mahmut Vural  - Kitap

Katma Değer Vergisi İade Rehberi

(2 Cilt)

6. Baskı, 
Temmuz 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1440
Barkod:
9786059146081
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Katma değer vergisi iadeleri, önceleri sadece tara istisnalardan kaynaklanmakta iken, zamanla indirimli orana tabi işlemler ve tevkifat uygulamaları nedeniyle kapsamı genişlemiş ve çok geniş bir mükellef kitlesi iade uygulaması ile muhatap olmaya başlamıştır.
Öte yandan KDV iadelerinin büyük ölçüde ikincil mevzuatla yönlendirilmesi. Vergi İdaresinin zaman içinde görüş ve uygulama değişikliğine gitmesi, konunun takibini güçleştirmekte ve uygulamada hata yapılması ihtimalini artırmaktadır. Bu nedenle KDV iadelerine ilişkin düzenleme ve uygulamaların güncel olarak takibi için bir başvuru kitabına büyük bir ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılayan KDV İade Rehberi, iade uygulamalarının tarafını oluşturan mükellef, meslek mensubu ve vergi idaresi personelinin yoğun ilgisi ile altıncı baskısına ulaşmıştır.
Gelir İdaresinin nihai görüşünü yansıtan en güncel muktezalar ve Danıştay tarafından verilen en son kararlar ile okuyuculara KDV iadelerindeki son durumu ayrıntılı olarak açıklayan bu kitap, KDV iadelerinin hatasız ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesine katkı yaparak mükelleflerin bir an önce iadelerini almalarını sağlamakta, vergi dairesi çalışanlarının ise iade yaparken yanlış yapma endişesini ortadan kaldırmaktadır.
Altıncı baskıda, KDV Genel Uygulama Tebliği ile yapılan düzenlemeler dikkate alınmıştır.
Kitap iki cilt halinde yayımlanmıştır. Birinci ciltte KDV iadelerine ilişkin açıklama ve yorumlar yer almaktadır. İkinci ciltte ise, kitapta atıf yapılan özelge ve Danıştay kararlarının metinlerine yer verilmiştir. Bu şekilde dileyen okuyucuların söz konusu mukteza ve Danıştay kararlarına kitaptaki atıf sırasına göre ulaşması imkanı sağlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İade Hakkı Doğuran İşlemler
.
KDV İadelerinin Genel Esasları
.
YMM Tasdik Raporu İle İadeler
.
Teminat Karşılığı İadeler
.
Mahsuben İadeler
.
Tecil ve Terkin İşlemleri
.
KDV İadelerinde Teyit Uygulaması
.
Müteselsil Sorumluluk
.
84 Nolu KDV Genel Tebliğine İlişkin Açıklamalar