İş Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk 7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu Uygulaması – Tazminat ve Alacaklarda Hesaplamalar İş Güvencesi Şahin Çil  - Kitap

İş Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk

7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu Uygulaması – Tazminat ve Alacaklarda Hesaplamalar İş Güvencesi

1. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
481
Barkod:
9786050503081
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İş Mahkemeleri Kanunu'nun tamamen değiştirilmesi, özellikle iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabulucuya başvuru zorunluluğunun getirilmesi, iş yargılaması için bir dönüm noktasıdır.
Çalışmada, baskıya girilen tarihe kadar verilen güncel Yargıtay ve İstinaf Mahkemesi kararları yer almış. Kitapta, dava şartı olarak arabuluculuğun kapsamı, emredici hükümlerle olan ilişkisi, uygulama biçimi ve sonuçları ayrıntılı biçimde ele alınmış.
İş mahkemelerinin görev alanındaki değişiklikler, kanun yollarına dair yeni düzenlemeler ile zamanaşımını değiştiren hükümler geniş biçimde değerlendirilmiş. Genel olarak teorik tartışmalar yerine uygulamaya dair sorunlara değinilmiş ve güncel kararlarla desteklenmiş.
Dava şartı olarak arabuluculuğun ve diğer yasal düzenlemelerin iş güvencesine etkileri ayrıntılı biçimde ele alınmış, yeni dönemde işe iade davalarının görülmesi ve sonuçları değerlendirilmiş. Özellikle yeni kurumlar yönünden tartışmalara yer verilmiş ve görüşler objektif olarak ortaya konulmaya çalışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dava Şartı Olarak Arabuluculuk
.
7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu Arabuluculuk Dışındaki Hükümleri
.
Tazminat ve Alacaklarda Hak Kazanma ve Hesaplama
.
İş Güvencesi
.
Tazminat ve Alacaklarda Hesap Örnekleri
.
Arabuluculuk Belgeleri
.
İş Mahkemeleri Kanunu
Kitapla İlgili Kategoriler