Yeni Başlayanlar İçin Badminton El Kitabı Dr. Yasin Arslan  - Kitap
Yeni Başlayanlar İçin

Badminton

El Kitabı

1. Baskı, 
Ağustos 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x22
Sayfa:
89
Barkod:
9786057805263
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
75,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Badminton, her yaştaki insanın rahatlıkla ve zevkle oynayabileceği, oynayanları ve izleyenleri şiddete itici öğeler taşımayan, rekreasyon ve fiziksel uygunluk amaçlı olarak da uygulanabilen bir spor dalıdır. Badminton, oyun yapısının gerektirdiği özellikler bakımından çok yönlü bir spor dalı olup, organizmada üst düzeyde fizyolojik ve psikolojik gelişme sağlar.
Bu branşta basan, diğer spor dallarında olduğu gibi fizyolojik ve psikolojik özelliklerin yanı sıra, üst düzeyde teknik ve taktik düşüncenin bir birleşimi olarak ortaya çıkmaktadır. Reaksiyon, yönelim, denge, dayanıklılık ve çabukluk gibi özellikleri de en iyi şekilde geliştiren bir spor dalı olan badminton, ilerleyen yaşla azalan reaksiyon zamanına da olumlu katkılar sağlamaktadır. Diğer taraftan, çabuk karar vermeyi sağlayan, hızlı taktik düşünce gereksiniminden dolayı insan beyninin karar mekanizmasını en iyi şekle sokan ender sporlardan biridir.
Bu kitabı ortaya koymadaki amaç, ülkemizde eksik olan badminton literatürüne katkı sağlamak ve badminton branşının doğru anlaşılmasına yardımcı olmaya çalışmaktır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Badminton
.
Badmintonun Tarihçesi
.
Badmintonda Ekipman
.
Badminton Oyun Kuralları
.
Badmintonda Temel Teknikler
.
Badmintonda Taktik
.
Badmintonda Isınma
.
Başlangıç Seviyesi İçin Teknik Geliştirici Temel Alıştırmalar
Kitapla İlgili Kategoriler