Genel Turizm İlkeler ve Kavramlar Nazmi Kozak, Meryem Akoğlan Kozak, Metin Kozak  - Kitap

Genel Turizm

İlkeler ve Kavramlar

21. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x24
Sayfa:
234
Barkod:
9789758326303
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
55,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Turizm, esen her rüzgârdan nem kaptığından bu değişimden belki de en köklü değişime uğrayan sektör oldu. İnternet ve elektronik teknoloji turizm sektöründe köklü değişikler yaptı. Pazarlamadan, üretim yönetimine, işletme içe ve dışı bütün iş ve işler değişikliğe uğradı. Bütün bu gelişmelerin belki de en köklü değişikliği turist üzerinde oldu. Adına turist dediğimiz; turizm sektörünün ürün ve hizmetlerinden yararlanan bu insanlar, değişti, dönüştü.. Beklentileri, zevkleri değişti.. Artan dünya nüfusuna bağlı olarak daha bencilleştiler, ilkeleri azaldı, ilişkileri sığlaştı.. Para, dünyada insan ilişkilerinin temel belirleyicisi ve yönlendiricisi oldu. Daha az para ile daha çok ürün ve hizmete kavuşma bireylerin en önemli motivasyonu haline geldi.
İşte bu kitabın ilk baskısından bu yana binlerce yılda ancak gerçekleşebilecek değişik ve dönüşümler oldu. Turizm olayını anlamak için öğrencilerin ilk bilgilerini elde ettikleri bu kitap amacına ulaşmış; karmaşık bu sektörü ve ortaya çıkardığı ilişkileri kolay bir şekilde anlaşılır kılmış.
Kitap ilk baskısından itibaren birkaç kez köklü olarak gözden geçirilmiş. 21. baskı için de kitapta birtakım önemli değişiklikler yapılmış. Kitap baştan sona değin gözden geçirilmiş. Önümüzdeki yıllarda değişen ve dönüşen turizm sektörüne göre yeni düzenlemeler yapılmaya devam edilecek.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Turizm ve Turist Kavramları
.
Turizmin Çeşitleri
.
Turizmin Gelişmesine Etki Eden Unsurlar
.
Turizm Endüstrisi
.
Turizmin Ekonomik Sosyal ve Fiziksel Çevre İlişkisi
.
Türkiye'de Turizm
.
Uluslararası Turizm ve Geleceğe Yönelik Eğilimler
Kitapla İlgili Kategoriler