Oyun Örnekleri El Kitabı Oynuyorum, Eğleniyorum Gülay Aydın  - Kitap
Oyun Örnekleri El Kitabı

Oynuyorum, Eğleniyorum

1. Baskı, 
Ekim 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
123
Barkod:
9786055472115
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Okul öncesi dönemde matematik korkusu henüz oluşmamıştır. Çocuk Anaokulu veya Anasınıfına giderken farkına varmadan, ana dilini öğrenir gibi, matematik, fizik, kimya ve biyolojinin temel kavramlarını öğrenir ve günlük yaşamında kullanmaya başlar.
Bilimin bu önemli dallarını; fen ve doğa etkinlikleri adı altında deneyler yaparak, inceleyerek, gözlem yaparak merak ederek, hayal kurarak, neden–sonuç ilişkisini keşfederek, kısacası hem eğlenerek hem de yaşayarak öğrenirler.
Bu kitabın amacı; çocuğun ilköğretim hayatında karşılaşacağı daha karmaşık olan fen bilimlerine bir temel oluşturmak, bilimin içindeki bilinmeyenleri keşfetmesine yardımcı olmaktır.
Deney yapmak için pahalı aletlere gerek yoktur. Evde, sınıfta çok rahatlıkla bulabileceğiniz sıradan malzemeler kullanılmıştır. Bazı deneylerdeki sonuçlar çok yavaş ortaya çıkacaktır, bazıları da hemen anında gerçekleşecektir. İlk seferinde olanları gözde kaçırırsanız, tekrar deneyin. Kitabın arka sayfalarındaki ‘’Çalışma Sayfalarını’’ Deney öncesinde ve ya sonrasında farklı bir etkinlik olarak da kullanabilirsiniz.