Türk ve İsviçre Medeni Kanunlarına Göre Birlikte Yaşamaya Ara Verilmesi Yrd. Doç. Dr. Canan Yılmaz  - Kitap
Türk ve İsviçre Medeni Kanunlarına Göre

Birlikte Yaşamaya Ara Verilmesi

1. Baskı, 
Nisan 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
424
Barkod:
9786051469102
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türk ve İsviçre Medeni Kanunlarına Göre Birlikte Yaşamaya Ara Verilmesi adlı bu çalışma, birlikte yaşamaya ara verilmesi kurumu ve bu kurumla bağlantılı evlilik birliğini koruyucu tedbirler; Türk ve mehaz İsviçre hukuku ile karşılaştırmalı olarak ve özellikle İsviçre Medeni Kanunu'nda bu alanda yapılan son revizyonların yanısıra İsviçre'de 01. 01. 2017 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni revizyon ışığında incelenmiştir.
Çalışmada, anılan revizyonlar çerçevesinde yapılan değişikliklerin birlikte yaşamaya ara verilmesi ve sonuçları üzerindeki doğrudan ve dolaylı etkileri değerlendirilmiş, konunun irdelenmesinde teori ve uygulamanın birlikte dikkate alınmasına çalışılarak, bu doğrultuda İsviçre Federal Mahkemesi ve Yargıtay kararlarına da yer verilmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Birlikte Yaşamaya Ara Verilmesinin Amacı, Uygulama Alanı ve Ayrı Yaşamayı Haklı Kılan Sebepler
.
Birlikte Yaşamaya Ara Verilmesinin Sonuçları
.
Birlikte Yaşamaya Ara Verilmesi Halinde Uygulama Alanı Bulan Diğer (Dar Anlamda) Tedbirlerin Değişen Şartlara Uyarlanması veya Kaldırılması (TMK. M. 200)
.
Boşanma Davasında TMK. m. 169'da Öngörülen Geçici Önlemler İle TMK. m. 197'nin Uygulama Alanları Arasındaki İlişki
.
TMK. M. 197 Çerçevesinde Birlikte Yaşamaya Ara Verilmesi İle 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Arasındaki İlişki
Kitapla İlgili Kategoriler