Türk Eşya Hukuku İle Sorulu – Cevaplı TMK. Madde 683 – 1030 Mezuniyet – Yüksek Lisans – Doktora – Hakimlik – Savcılık– Avukatlık – Hukuk Danışmanlığı Prof. Dr. İbrahim Kaplan  - Kitap

Türk Eşya Hukuku İle Sorulu – Cevaplı TMK. Madde 683 – 1030

Mezuniyet – Yüksek Lisans – Doktora – Hakimlik – Savcılık– Avukatlık – Hukuk Danışmanlığı

1. Baskı, 
Nisan 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
373
Barkod:
9786050508307
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın birinci kısmında, Türk Medeni Kanunun tabir yerinde ise, dördüncü kitabını kanundaki düzenleniş sırasına uygun olarak EŞYA HUKUKU dersleri adı altında yayınlanması istenmiş.
Ders kitabı Yeni Medeni Kanunun sadeleştirilmiş yeni hükümleri göz önünde tutularak kaleme alınmış. Kitapta yerli ve yabancı kaynaklara ve mahkeme kararlarına gerekli ölçüde atıfta bulunulmuş.
Eşya hukuku ile ilgili bu temel bilgilerin ardından, kitabın ikinci kısmında yeri; "Sorulu-Cevaplı Eşya Hukuku", başlıklı bölümünde; Eşya hukuku ile ilgili mülkiyet hakkı ve türleri, sınırlı ayni haklar hakkındaki konuları ayrıntılı olarak değerlendirerek bu temel bilgilerin ardından, kitabın ikinci kısmında yer alan; "Sorulu-Cevaplı Eşya Hukuku", başlıklı bölümünde; bu konularla ilgili soru ve kavramların cevapları öğrenci ve hukukçuların bilgilerine sunulmuş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Aynî Haklar Hakkında Temel Bilgiler Eşya Hukukunun Temel İlkeleri
.
Genel Olarak Mülkiyet Hakkı
.
Sınırlı Ayni Haklar
.
Rehin Hakları
.
Zilyetlik
.
Tapu Sicili
Kitapla İlgili Kategoriler