Sürdürülebilirlik Boyutuyla Muhasebe ve Finansman Araştırmaları Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, Dr. Muhammet Özcan  - Kitap

Sürdürülebilirlik Boyutuyla Muhasebe ve Finansman Araştırmaları

1. Baskı, 
Mayıs 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
241
Barkod:
9786257588331
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sürdürülebilir kalkınmada finansın rolü ise politika hedeflerine ulaşmak için kilit olanak sağlayan faktör oluşudur. Sürdürülebilir finans, yeşil finans, iklim finansmanı gibi çerçeveler, diğerlerinin yanı sıra, aşamalı olarak ortaya çıkmıştır. Bu tür yeni finansman yöntemlerini yaygınlaştırma girişiminde politika yapıcılardan giderek daha fazla destek almaktadır. Bankaların veya sigorta şirketlerinin, sürdürülebilir ilişkili risklere büyük ölçüde bağımlı olduklarında ek finansal risk almayı reddedebilecekleri durumlar gerçekleşebilir.
Finansın sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik meseleleriyle birlikte çalıştığına dair artan farkındalık ve son küresel finansal krize yol açan sorumsuz işletme finansmanı da dahil olmak üzere, bu alanda değişime ihtiyaç olduğu apaçık ortadır.
Akademik çalışmalarda sürdürülebilir muhasebe ve sürdürülebilir finans kavramı son yıllarda fazlaca ilgi görmektedir. Bu editörlü kitabın amacı da muhasebe ve finansman alanında sürdürülebilirlik kavramının farklı yönleriyle ele alınmasıdır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İşletmelerde Sürdürülebilirlik Kavramı
.
Kurumsal Sürdürülebilirliğin Öncesi ve Sonrası "Sürdürülebilirlik Raporlaması" ve BİST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde Bir Analiz
.
Kurumsal Sürdürülebilirliğin Bankacılık Sektörüne Etkisi
.
Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Muhasebe: Trabzon İli Örneği
.
Denetim Komitesi Özelliklerinin Sürdürülebilirlik Raporları Üzerindeki Etkisi
.
Çevresel Sürdürülebilirliğin Finansal Belirleyicileri: Türkiye'de Bir Uygulama
.
BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde İşlem Gören Şirketlerin ENTROPİ ve MABAC Yöntemi İle Finansal Performanslarının Değerlendirmesi