Sürdürülebilir Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Bankalar Üzerine Bir Değerlendirme Esra Günel Özata  - Kitap
Sürdürülebilir Kurumsal

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Bankalar Üzerine Bir Değerlendirme

1. Baskı, 
Mayıs 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
202
Barkod:
9786257667821
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
140,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Küresel gelişmeler ve artan teknolojik İlerlemeler, toplumun ihtiyaç ve beklentilerinde farklılıklara yol açmaktadır. Günümüz işletmeleri, salt ürün veya hizmet sunmakla kalmayıp, toplumun ihtiyaçlarına da kayıtsız kalamayacaklarını benimsemiş durumdadır. Toplumun beklentilerine duyarsız kalan bir işletmenin ticari ömrünün uzun olması beklenen bir durum değildir.
Türkiye'de sosyal sorumluluk alanındaki gelişim Avrupa ülkelerine oranla daha düşük bir oranda seyir etmektedir. Avrupa ülkelerindeki kurumsal sosyal sorumluluk endüstrisi ülke ekonomisine yılda 20 milyar dolar gelir sağlamaktadır.
Fakat Türk şirketleri bu pazarın %1 inden daha düşük bir gelir oranına sahiptir (KSSD, 2019). Ancak son yıllarda kurumsal sosyal sorumluluk (KSS), Türk kültürünün temelinde yer alan hayırseverliğin etkisi ile birlikte gelişmekte olan ve işletmeler tarafından önem verilen bir performans alanı haline gelmiştir. Bu bağlamda, Türk işletmelerinin kurumsal sosyal sorumluluk pazarında gelişim göstermeye devam ederek, dünya pazarında daha etkin rol almaları mümkün-dür. Türkiye'de bankaların kurumsal sosyal sorumluluğa yönelik çalışmaları ve katkıları olduğu görülmektedir. Araştırmada, Türkiye'deki bankaların kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve kurumsal sosyal girişimler çerçevesinde analiz edilmesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda araştırmada kurumsal sosyal sorumluluk kavramına ilişkin açıklamalar ve yaklaşımlara yer verilerek kurumsal sosyal sorumluluğun tarihsel gelişimi ele alınmıştır. Kurumsal sosyal sorumluluk alanına ilişkin küresel ölçekte geliştirilmiş olan standartlar, ilkeler, anlaşmalar ve modeller içerikleri ile birlikte açıklanmıştır.
Araştırmanın analiz kısmında kullanılan Birleşmiş Milletlere ait küresel kalkınma hedefleri ve kurumsal sosyal girişim ilkeleri bankaların sosyal sorumluluk çalışmaları ile örneklendirilerek sunulmuştur. Araştırma kapsamında elde edilen sonuçlar, literatürde bankaların sosyal sorumluluk çalışmalarına ilişkin yer alan araştırmalar ile kıyaslanarak yorumlanmıştır. Elde edilen bulgular bağlamında, KSS alanına ilişkin yapılacak araştırmalara ve uygulamacılara yönelik önerilere yer verilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kavramı
.
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanına İlişkin Geliştirilen Evrensel Standartlar, İlkeler ve Anlaşmalar
.
Bankaların KSS Çalışmalarının, BM Sürdürülebilirlik Hedefleri ve Kurumsal Sosyal Girişimler Çerçevesinde İncelemeye Yönelik Bir Uygulama