Renk Kimyası Prof. Dr. Nazan Apaydın Demir  - Kitap
1. Baskı, 
Kasım 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x28
Sayfa:
467
Barkod:
9786254305221
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
1.097,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta renklerin anlatımına tarihçeden başlanmıştır. Renklerin mağara duvarlarından başlayan yolculuğu, bazen Mısır mavisinden, Mezopotamya'dan, Rönesans ressamlarının tuvalinden, mora doğan Bizans imparatorlarının taht odasından, turkuazdan ve tabii ki Türk kırmızısından geçmiştir.
Renklerin bilimsel yanı, renk teorileri, kimyasalların nasıl renkli oldukları açıklanmış, renk listeleri verilmiştir. Yine Perkin Elmer'in tesadüfen sentetik mor rengi keşfinden sonra başlayan boya endüstrisinin gelişimine yer verilmiştir. Sonrasın da ise; doğal ve sentetik boyaların, tekstil, gıda ve kozmetik endüstrisinde nasıl kullanıldığına yer verilmiştir.
Renk ile ilgili bütün bilimsel gerçeklerin yanısıra, gerek tarihsel akış, gerek efsanevi renk öyküleri ve gerekse sanat eserleri ile ilişkili gerçeklerin, endüstriyel uygulamaların bir arda olduğu bu kitap farklı kesimlerden herkese faydalı olacak, eğitime, endüstriye ve entelektüel birikime katkı sağlayacak gerçek bir başucu kitabı olması düşüncesi ile hazırlanmıştır.
Neden mi?
Bir yazarın da ifade ettiği gibi; "İnsanlık tarihi kimyadan yapılır".
Kitapla İlgili Kategoriler