Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:66 Şubat 2012  Cemre Kocaçimen

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:66 Şubat 2012

1. Baskı, 
Şubat 2012
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
148
Barkod:
1306980212020
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
32,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Yeni boyutumuzla ve sayfa düzenimizle hazırladığımız Terazi ilk yılını doldurdu. Yetki Kanununun tanıdığı sürenin dolmasıyla, deyim yerindeyse Kanun Hükmünde Kararname bombardımanı sona erdi. Bombardımanı diyoruz; çünkü 6.4.2011 tarihli ve 6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak 35 kanun hükmünde kararname çıkarılarak 196 kanun ve kanun hükmünde kararnamede 403 kez değişiklik yapıldı, 7 bakanlığın teşkilatlanması yeniden düzenlendi, bazı kanunlar yürürlükten kaldırıldı.
Bir ara gündeme Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun girse de dönüp dolaşıp son zamanların gözde tartışma konusu olan Onbirinci Cumhurbaşkanımızın görev süresine geri döndük. Sonuç olarak 19.1.2012 tarihli ve 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu, 26.1.2012 tarihli ve 28115 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Terazi olarak bir önceki sayımızda bu konuda Hüsamettin Uğur’un Cumhurbaşkanının Görev Süresi ve Yeni Cumhurbaşkanı Seçimi Öncesinde Yapılması Gerekenler” başlıklı bir çalışmasına yer vermiştik. Bu sayımızda da Kemal Gözler’in “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Görev Süresi Ne Kadardır ve Bu Görev Süresi Kanunla Belirlenebilir mi?” başlıklı oldukça ayrıntılı bir çalışmasına yer veriyoruz.
Bu sayıda karşılaştırmalı hukuk alanındaki çalışmaların ağırlıkta olduğunu söyleyebiliriz. Hakan A. Yavuz’un “Denetimli Serbestliğin Ortaya Çıkışı ve Karşılaştırmalı Hukuktaki Gelişim Süreci” başlıklı yazısı; Murat Aydın’ın “Türk Hukukunda ve Amerikan Hukukunda Arama Kararı” başlıklı yazısı; Çağrı Burak Türk’ün “Mukayeseli Hukukta ve Türkiye’de Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Hakkı” başlıklı yazısını bu kapsamda sayabiliriz.
Ayrıca, Barış Duman’ın “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Ceza Yargılamasında Gizli Tanık Uygulamasına Bakış Açısı” başlıklı yazısına ve Cengiz Arıkan’ın “Yasama Yetkisinin Devredilemezliği İlkesi Bakımından Yürütmenin Düzenleyici İşlemleri ile Suç İhdası” başlıklı yazısına da dikkat çekme gereği duyuyoruz. (Önsöz’den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Murat AYDIN : Türk Hukukunda ve Amerikan Hukukunda Arama Kararı
.
Av. Çağrı Burak TÜRK: Mukayeseli Hukukta ve Türkiye’de Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Hakkı
.
Cengiz ARIKAN: Yasama Yetkisinin Devredilemezliği İlkesi Bakımından Yürütmenin Düzenleyici İşlemleri ile Suç İhdası
.
Kemal GÖZLER: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Görev Süresi Ne Kadardır ve Bu Görev Süresi Kanunla Belirlenebilir mi?
.
Harun MURATOĞULLARI: Anapara İpoteğinin Kapsamı
.
Dilek DULAY: Markanın Ticari Vekil veya Temsilci Tarafından Tescili
.
Dr. Barış DUMAN: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Ceza Yargılamasında Gizli Tanık Uygulamasına Bakış Açısı
.
Dr. Hakan A. YAVUZ: Denetimli Serbestliğin Ortaya Çıkışı ve Karşılaştırmalı Hukuktaki Gelişim Süreci
.
Yrd. Doç. Dr. Abdullah UZ: Kamu İhale Kanunu 10–4–F Hükmü Bağlamında “İhaleyi Yapan İdare” Kavramı ve Kapsamı Üzerine Bir Değerlendirme ve Sağlık Bakanlığı Örneği
.
Terazinin Dengesi – Remzi ÖZMEN: İlginç Hükümler, İlginç Uygulamalar
.
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Mehmet Akif TUTUMLU: 6100 Sayılı HMK’ya Göre Hâkim Yemin Delilini İlgili Tarafa Hatırlatmak Zorunda mıdır?
.
Pratik Bilgiler – Cumhur Sinan ÖZDEMİR: Konut Kapıcısının İş Kanunundan Doğan Hakları
.
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – Ruknettin KUMKALE: Defterlerle İlgili Mevzuat
.
Yargı Kararları