Muş Enerji Modeli Dr. Ömer Arslan  - Kitap

Muş Enerji Modeli

1. Baskı, 
Aralık 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
134
Barkod:
9786256637344
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Bu kitapta Dr. Ömer ARSLAN kent ölçeğinde yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin değerlendirilmesi hususunda örnek bir model önerisi geliştirmektedir. Ayrıca tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan Muş ilinde tarım ve hayvancılık için risk oluşturabilecek büyük ölçekli GES ve RES santrallerinin kurulumunda azami itina gösterilmesi gerektiğine değinmektedir. Yazar, gıda arz sorunu riskini bertaraf etmek için tarım arazilerinin ve ekolojik dengenin muhafaza edilmesi gerekliliğinin önemine değinerek farklı bir bakış açısı ortaya koymaktadır."
Mesut İnanç (Nur MFB Enerji Yönetim Kurulu Başkanı)
"TOBB Akademik danışmanımız Dr. Ömer ARSLAN, Muş ili ekonomisiyle ilgili daha önce yazdığı üç kitap ve diğer akademik yayınlarıyla Muş sanayicileri ve politika belirleyicileri için başvuru olabilecek çalışmalara imza atmıştır. Muş Enerji Modeli kitabı ise tarım, hayvancılık ve gıda sanayisinde yenilenebilir enerji kaynaklarından doğrudan faydalanmayı önererek tarımsal üretim ve gıda sanayisinde enerji maliyetlerini düşürmek için bir yol gösterici işlev görecektir. Ayrıca jeotermal enerjinin kademeli kullanımıyla bir jeotermal kaynak üzerinde en az 5-6 firmanın yararlanma potansiyelini ortaya koyan bu çalışma biz sanayiciler için oldukça önemlidir. Hocamızı ilimiz için yaptığı çalışmalar için tebrik eder, başarılarının devamını dilerim."
Erdal KOÇ (Muş Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı) "
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türkiye'deki Yenilenebilir Enerji Teşvik ve Destek Mekanizmalarına Genel Bakış
.
Kentlerin Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Değerlendirilmesinin Önemi
.
Tarımsal Üretim ve Gıda Sanayisinde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Etkin Değerlendirilmesinin Muş'un Sürdürülebilir Ekonomik Gelişimine Etkisi
.
Kentin Hidroelektrik Potansiyeli
.
Kentin Biyogaz Potansiyeli
.
Kentin Güneş Enerjisi Potansiyeli
.
Kentin Jeotermal Enerji Potansiyeli
.
Kentin Rüzgâr Enerjisi Potansiyeli
Kitapla İlgili Kategoriler