Mortgage Sisteminin Hukuki Niteliği ve Türk Hukuk Sistemindeki Yeri Çiğdem Mine Yılmaz  - Kitap

Mortgage Sisteminin Hukuki Niteliği ve Türk Hukuk Sistemindeki Yeri

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
218
Barkod:
9789754645835
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
5582 sayılı kanunla düzenlenen yeni Türk Konut finansman sistemi Türk Medeni Kanunu ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun açısından ayrıntılı olarak ele alınmaya çalışılacaktır. Çalışma üç ana bölümden oluşmakta olup, giriş bölümünde konut finansmanı kavramı, türleri, terminoloji meselesi, ipotekli konut finansman sisteminin tarihi gelişimi ve modern hukuklarda düzenleniş biçimi ele alınmıştır.
Birinci bölümde ise çalışmamızın esasını oluşturan 5582 sayılı kanuna göre konut finansmanı kavramı ve türleri, ipotekli konut finansman sisteminde taraflar ele alınmıştır.
İkinci bölümde ise 5582 sayılı Kanunla TKHK'ya 10/B maddesi olarak eklenen Konut Finansman Sözleşmesi, bu sözleşmenin kuruluşu, hukuki niteliği, tarafların hak ve borçları ele alınmıştır.
Üçüncü ve son bölümde ise Türk Medeni Kanunu'nda düzenlenen teminatlı borçlanma senetleri, Türk hukukunda konut finansman alacaklarının alacağın temliki hükümleri çerçevesinde menkul kıymetleştirilme meselesi ve 5582 sayılı kanun sonrası ipotek teminatlı ve ipoteğe dayalı menkul kıymetlerin özellikleri genel olarak ele alınmıştır.