Mimarlık  Biçim, Mekan ve Düzen Francis D.K. Ching  - Kitap

Mimarlık

Biçim, Mekan ve Düzen

7. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x27
Sayfa:
394
Barkod:
9789758599202
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Mimar, yazar ve ressam olarak, tanınan Francis D.K. Ching'in klasik kılavuz kitabında mimarlığa ilişkin tüm ilkeler bulunmaktadır. Her tasarımcının temel bilgi dağarcığı olan biçim, mekân ve düzen prensipleri çağdaş örnekleriyle birlikte titizlikle yeniden ele alınmıştır. Sonuç olarak, bugünün biçimlerinin uygun modellemelerinin yeni bir perspektifle resimlendiği bir kitap oluşturulmuştur.
Bu kitapta, bir tasarım dağarcığı yaratmak için doğanın gücü ve değişmeyen yönleriyle kesişen kültürlerde ve çağlarda mimarlığın başlıca imgeleri sorgulanmaktadır. Bu konuda nokta, çizgi, düzlem, hacim, oran, ölçek, dolaşım, biçim ve mekânın birbirine bağlılığı ele alınmaktadır. Öncelikle çevremizin şekillendirilmesinde, biçim ve mekânın karşılıklı etkileşimi ve organizasyonu kavramlarının açılımı ve genişletilmesi yeniden ele alınmış ve arıtılmıştır.
Francis D.K. Ching, kitaplarının belirleyici öğesi olarak kendi el yazısını bir imza olarak bu kitabında da devam ettirmektedir. Francis D.K. Ching'in üslubuyla çizilen mimari prototipler ayrıca zengin bir mimari çizim rehberi olmuştur. Mimarlar ve öğrenciler bu incelikli çizimler ve pratik bilgilerin varlığındaki hazine değerini göreceklerdir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ana Elemanlar
.
Biçim
.
Biçim ve Mekan
.
Organizasyon
.
Dolaşım
.
Oran ve Ölçek
.
İlkeler
Kitapla İlgili Kategoriler