İşletme Kavramı, Diğer Bilim Dallarıyla İlişkileri, Amaç ve İlkeleri
1.2. İşletmeciliğin Diğer Bilim Dallarıyla İlişkileri
1.3. İşletmede Yönetim Bilgi Sistemleri
1.4. İşletmede İzlenen Amaçlar
1.5. İşletmecilik Temel İlkeleri
İşletmenin Sorumlulukları
2.1. İşverene Karşı Sorumluluklar
2.2. Tedarikçilere Karşı Sorumluluklar
2.3. Çalışanlara Karşı Sorumluluklar
2.4. Tüketiciye Karşı Sorumluluklar
2.5. Devlete Karşı Sorumluluklar
2.6 Topluma Karşı Sorumluluklar
3.1. Girişimciliğin Tanımı, Önemi ve Gelişimi
3.2. Girişimcilerin Özellikleri
3.3. Girişimci ve Yönetici Farklılıkları
3.4. Girişimcilik Fikrinin Gelişmesi ve Girişimcilik Süreci
3.5. Girişimciliğin Gelişmesini Engelleyen Unsurlar
Büyüklüğüne Göre İşletmeler,
İşletme Türleri, İşletmeler Arası
4.1. Büyümenin Önemi ve Yararları
4.4. Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler (Kobiler)
4.5. Çokuluslu İşletmeler
4.7. Yasal Yapılarına Göre İşletmeler
4.8. İşletmeler Arası Anlaşma ve Birleşmeler
İşletmenin Kuruluş Çalışmaları Ve
5.2. Endüstriyel İşletmelerin Kuruluş Yeri Seçimi
5.3. Hizmet İşletmelerinde Kuruluş Yeri Seçimi
5.4. Organize Sanayi Bölgeleri
5.5. Küçük Sanayi Siteleri
Yönetim ve Organizasyon İşlevi
6.1. Yönetimin Tanımı ve Önemi
6.2. Geleneksel Yönetim Yaklaşımı
6.3. Yeni Geleneksel Yönetim Yaklaşımı
6.4. Çağdaş Yönetim Yaklaşımları
6.5. Yönetimin Alt İşlevleri
6.6. Organizasyon Kavramı
7.3. Finansal Planlama ve Denetim
7.4. İşletmeler İçin Gerekli Finansman Kaynakları
8.1. Üretim ve Üretim Yönetimi Kavramları
8.2. Üretimin Diğer İşletme İşlevleriyle İlişkisi
8.3. Üretimin Temel Özellikleri
8.5. Üretim Yönetimi Sisteminin Alt Sistemleri
9.2. Pazarlamanın Geleneksel İşlevleri
9.3. Pazarlamanın Yönetsel İşlevleri
9.4. Pazarlama Araştırması
9.5 Uluslararası Pazarlama
10.1. İnsan Kaynakları İşlevinin Tanımı ve Amaçları
10.2. İnsan Kaynakları Bölümünün Organizasyonu
10.5. Performans Değerlemesi
İşletmelerde Yardımcı İşlevler
11.1. Araştırma ve Geliştirme (Ar–Ge) İşlevi
11.2. Halkla İlişkiler İşlevi