Meslek Yüksek Okulları İçin Genel İşletme (MYO) Prof. Dr. Zeyyat Sabuncuoğlu, Prof. Dr. Tuncer Tokol  - Kitap
Meslek Yüksek Okulları İçin

Genel İşletme (MYO)

5. Baskı, 
Eylül 2025
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
210
Barkod:
9786255661654
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
290,00
İndirimli (%7):
269,70
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Meslek Yüksek Okulları İşletme Programı öğrencilerine ve ayrıca işletmecilik konularına ilgi duyan herkese temel bilgiler sunmayı amaçlar.
Kitabın üçüncü baskısına geçilirken Türk Ticaret Kanununda meydana gelen değişiklikler ve diğer oluşumlar göz önüne alınarak gerekli revizyonlar ve güncellemeler yapılmıştır.
Kitap on bir bölümden oluşmuştur. VI. bölüme kadar sırasıyla; işletmecilik kavramı, amaç ve ilkeler, işletmenin sorumlulukları, girişimcilik, büyüklüğüne göre işletme türleri, anlaşma ve birleşmeler ile işletmelerin kuruluş yeri çalışmaları incelenmiştir.
VI bölümden itibaren işletmecilik bilgilerini daha iyi analiz edebilmek için işlevsel bir yaklaşım benimsenmiş ve başta yönetim, organizasyon olmak üzere sırasıyla; finansman, üretim, pazarlama, insan kaynaklan gibi temel işlevlere yer verilmiş, daha sonra araştırma-geliştirme, halkla ilişkiler ve muhasebe gibi yardımcı işlevler ele alınarak ayrıntılı biçimde işlenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İşletme Kavramı, Diğer Bilim Dallarıyla İlişkileri, Amaç ve İlkeleri
.
İşletmenin Sorumlulukları
.
Girişimcilik
.
Büyüklüğüne Göre İşletmeler, İşletme Türleri, İşletmeler Arası Anlaşma ve Birleşmeler
.
İşletmenin Kuruluş Çalışmaları ve Kuruluş Yeri Seçimi
.
Yönetim ve Organizasyon İşlevi
.
Finansman İşlevi
.
Üretim İşlevi
.
Pazarlama İşlevi
.
İnsan Kaynakları İşlevi
.
İşletmelerde Yardımcı İşlevler
Kitapla İlgili Kategoriler
Kitabın İçindekileri
Bölüm 1 
İşletme Kavramı, Diğer Bilim Dallarıyla İlişkileri, Amaç ve İlkeleri 
1.1. İşletme Kavramı 
1.2. İşletmeciliğin Diğer Bilim Dallarıyla İlişkileri 
1.3. İşletmede Yönetim Bilgi Sistemleri 
1.4. İşletmede İzlenen Amaçlar 
1.5. İşletmecilik Temel İlkeleri 
Bölüm 2 
İşletmenin Sorumlulukları 
2.1. İşverene Karşı Sorumluluklar 
2.2. Tedarikçilere Karşı Sorumluluklar 
2.3. Çalışanlara Karşı Sorumluluklar 
2.4. Tüketiciye Karşı Sorumluluklar 
2.5. Devlete Karşı Sorumluluklar 
2.6 Topluma Karşı Sorumluluklar 
Bölüm 3 
Girişimcilik 
3.1. Girişimciliğin Tanımı, Önemi ve Gelişimi 
3.2. Girişimcilerin Özellikleri 
3.3. Girişimci ve Yönetici Farklılıkları 
3.4. Girişimcilik Fikrinin Gelişmesi ve Girişimcilik Süreci 
3.5. Girişimciliğin Gelişmesini Engelleyen Unsurlar 
Bölüm 4 
Büyüklüğüne Göre İşletmeler, 
İşletme Türleri, İşletmeler Arası 
Anlaşma ve Birleşmeler 
4.1. Büyümenin Önemi ve Yararları 
4.2. Büyüklük Ölçütleri 
4.3. Büyüme Şekilleri 
4.4. Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler (Kobiler) 
4.5. Çokuluslu İşletmeler 
4.6. İşletme Türleri7 
4.7. Yasal Yapılarına Göre İşletmeler 
4.8. İşletmeler Arası Anlaşma ve Birleşmeler 
4.9. Kapasite Kavramı 
Bölüm 5 
İşletmenin Kuruluş Çalışmaları Ve 
Kuruluş Yeri Seçimi 
5.1. Fizibilite Etüdü 
5.2. Endüstriyel İşletmelerin Kuruluş Yeri Seçimi 
5.3. Hizmet İşletmelerinde Kuruluş Yeri Seçimi 
5.4. Organize Sanayi Bölgeleri 
5.5. Küçük Sanayi Siteleri 
Bölüm 6 
Yönetim ve Organizasyon İşlevi 
6.1. Yönetimin Tanımı ve Önemi 
6.2. Geleneksel Yönetim Yaklaşımı 
6.3. Yeni Geleneksel Yönetim Yaklaşımı 
6.4. Çağdaş Yönetim Yaklaşımları 
6.5. Yönetimin Alt İşlevleri 
6.6. Organizasyon Kavramı 
Bölüm 7 
Finansman İşlevi 
7.1. Finansman Kavramı 
7.2. Finansal Analiz 
7.3. Finansal Planlama ve Denetim 
7.4. İşletmeler İçin Gerekli Finansman Kaynakları 
7.5. Fonların Yatırımı 
7.6. Sermaye Piyasası 
Bölüm 8 
Üretim İşlevi 
8.1. Üretim ve Üretim Yönetimi Kavramları 
8.2. Üretimin Diğer İşletme İşlevleriyle İlişkisi 
8.3. Üretimin Temel Özellikleri 
8.4. Üretim Türleri4 
8.5. Üretim Yönetimi Sisteminin Alt Sistemleri 
Bölüm 9 
Pazarlama İşlevi 
9.1. Pazarlama Kavramı 
9.2. Pazarlamanın Geleneksel İşlevleri 
9.3. Pazarlamanın Yönetsel İşlevleri 
9.4. Pazarlama Araştırması 
9.5 Uluslararası Pazarlama 
Bölüm 10 
İnsan Kaynakları İşlevi 
10.1. İnsan Kaynakları İşlevinin Tanımı ve Amaçları 
10.2. İnsan Kaynakları Bölümünün Organizasyonu 
10.3. İşgören Seçimi 
10.4. İşgören Eğitimi 
10.5. Performans Değerlemesi 
10.6. Kariyer Planlaması 
10.7. İş Değerlemesi 
10.8. Ücretleme 
Bölüm 11 
İşletmelerde Yardımcı İşlevler 
11.1. Araştırma ve Geliştirme (Ar–Ge) İşlevi 
11.2. Halkla İlişkiler İşlevi 
11.3. Muhasebe İşlevi