Marka Vekilliği ve Patent Vekilliği Sınavlarına Hazırlık Soru Bankası Osman Umut Karaca, Poyraz Deniz, Görkem Gökçen  - Kitap

Marka Vekilliği ve Patent Vekilliği Sınavlarına Hazırlık Soru Bankası

5. Baskı, 
Mart 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
253
Barkod:
9786258238082
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
386,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sınai mülkiyet haklarına ilişkin Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) nezdinde vekâleten işlem yapma yetkisi münhasıran marka vekilleri ile patent vekillerine aittir. Marka vekili ve/veya patent vekili olabilmenin olmazsa olmaz koşulu ise her iki yılda bir yapılan Sınavlarda başarılı olmaktır.
Mutat uygulama ve sınava ilişkin mevzuat hükümleri birlikte değerlendirildiğinde 2023 yılının sonunda yapılması öngörülen Sınavlar beklenilenin aksine bu dönemde yapılmamıştır. TÜRKPATENT tarafından yapılan resmî açıklamalardan Sınavların 2024 yılı içerisinde yapılacağı anlaşılmıştır. Sınavların yapılacağı zamana ilişkin bu değişiklik nedeniyle kitabın güncellenmesi zorunluluğu ortaya çıkmış ve elinizde bulunan Güncellenmiş ve Genişletilmiş Beşinci Baskı hazırlanmıştır.
Kitap, marka vekilliği ve patent vekilliği sınavlarına hazırlık aşamasında adaylara yardımcı olması için; Türk Patent ve Marka Kurumunun teşkilat yapısındaki, marka vekilliği ve patent vekilliği sistemindeki ve 10.01.2024 tarihinde yürürlüğe giren markaların idari iptali uygulaması da dâhil olmak üzere sınai mülkiyet mevzuatındaki tüm değişiklikler incelenerek hazırlanmıştır. Kitap, yeni soruların eklenmesiyle güncellenmiş ve genişletilmiştir. Kitabın son bölümünde Sınavlara girmeden önce incelenmesinde fayda olduğu düşünülen düzenlemeler liste hâlinde okuyucularla paylaşılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Marka Hukukuna İlişkin Sorular
.
Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Hukukuna İlişkin Sorular
.
Tasarım Hukukuna İlişkin Sorular
.
Patent ve Faydalı Model Hukukuna İlişkin Sorular
.
Ortak Hukuk Soruları
.
Patent Vekilliği ve Marka Vekilliği Sınav ve Sicil İşlemlerine İlişkin Sorular
.
Patent Vekilleri ve Marka Vekillerinin Meslek Kuralları ile Disiplin Sorumluluğuna İlişkin Sorular
.
Tüm Soruların Çözümleri