Madde Karşılaştırmalı Türk Medeni Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, Dr. Ayşenur Şahin Caner, Dr. Aslı Açıkgöz, Arş. Gör. Umut Ulusoy, Arş. Gör. Gülnihal Karasoy, Arş. Gör. Fatih Eren Yavuz  - Kitap
1. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
594
Barkod:
9786258235081
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada 4721 sayılı Türk Medeni Kanunundan önce yürürlükte bulunan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Medeni Kanunu 743 sayılı Türk Kanunu Medenisi, Eski Medeni Kanun, EMK olarak, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'ndan önce yürürlükte bulunan 818 sayılı Borçlar Kanunu, EBK olarak, Mehaz İsviçre Medeni Kanunu "Zivilgezetsbuch" ZGB, mehaz İsviçre Borçlar Kanunu ise olarak kısaltılmıştır.
Okuyucuya kolaylık sağlama amacıyla yürürlükte bulunan 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun ilgili maddelerinde yer alan atıflarla Türk Medeni Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu'nun mehaz kanun olan İsviçre Medeni Kanunu (ZGB) ve İsviçre Borçlar Kanununa (OR) karşılık gelen madde numaraları, ilgili madde altında belirtilmiştir.
Çalışma emsal karar ve ilgili diğer mevzuata atıf yapmamakla beraber, şekli olarak da rahatlıkla özünün kavranabileceği şekilde tasarlanmıştır.