Kimyacılar İçin İstatistik Prof. Dr. Turgut Gündüz  - Kitap

Kimyacılar İçin İstatistik

2. Baskı, 
Eylül 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
292
Barkod:
9789757313250
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın birinci baskısından sonra, istatistik ve kemometrik metotların analitik kimyada kullanılmalarında çok büyük gelişmeler olduğundan, kitabın ilk baskısı üzerinde Önemli değişiklikler yapıldı. Şöyle ki eskiden lâboratuvara analize getirilen bir madde için 7—8 analiz yapılıp bunların ortalaması ve standart sapması hesaplamr, bunlarla da analiz raporu yazılırdı.
Zamanımızda böyle bir rapor artık yeterli görülmemekte, analizi istenen maddenin doğru (gerçek) değerinin (jj nün), içinde bulunacağı konsantrasyon aralığı istenmektedir. Bundan başka daha bir çok analitik konularda, özellikle de biyokimyasal, biyolojik ve krimino–lojik analiz yapan lâboratuvarlarm eğitim ve kontrollerinde daha başka istatistik metotlar gerekmektedir. Bütün bunlara cevap verebilmek için analitik kimyacılar istatistikle daha çok uğraşmaya başladılar. Hattâ içlerinden bazıları (W. J. Youden; J. W. Tukey; J. N. Miller gibi) meşhur istatistikçiler arasında sayılır oldular.
Sunulan baskı, yukarıda verilenler düşünülerek kaleme alındı ve düzenlendi. Ayrıca zor olmasına rağmen öğretici ve kolay anlaşılır olması için hesaplamalar ve tablolar elle ve hesap makinesiyle yapıldı
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anlamlı Rakamlar, Yuvarlatma Kuralları ve Üzerinde Yuvarlatma Yapılmayan Sayılar
.
İstatistik Terimler ve Açıklamaları
.
Tekrar Analizlerinde Görülen Hatalar ve Belirsizlikler
.
Rasgele Hatalar Üzerine Kurulan İşlemler ve Log. Normal Dağılımlar
.
Hataların Sonuca Yansıması
.
Anlamlılık Testleri (Denemeleri) ve Yararları
Kitapla İlgili Kategoriler