Kamu Orta Malları Mera Yaylak ve Kışlaklar Süleyman Sapanoğlu  - Kitap
Kamu Orta Malları

Mera Yaylak ve Kışlaklar

1. Baskı, 
Eylül 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
408
Barkod:
9786257595674
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
392,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mera, yaylak, kışlak ve benzeri nitelikteki diğer kamu orta malları, kanun koyucunun sık sık düzenlediği ve düzenlemeleri de değiştirme ihtiyacını duyduğu konuların başından gelir. Teoride, bu yerler üzerinde fazla çalışılmamış, ortaya çıkan sorunlar, eski hukuk döneminden beri uygulana gelen yerleşmiş ilkeler ve yargısal kararlar ile karşılanmış. 28. 2. 1998 tarihinde yürürlüğe konulan Mera Kanunu ile yerleşmiş ilke ve uygulamalar bir bölümü güncelleştirilerek kanun maddesi haline getirilmiş. Son yıllarda yapılan yasal düzenlemelere rağmen, mera, yaylak ve kışlaklara ilişkin uyuşmazlıklar büyük oranda görülmektedir. Yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığı konularda eski hukuk döneminde oluşmuş ilke ve değerlendirmelerden yararlanılmaktadır.
Çalışmanın konusu olan mera, yaylak ve kışlaklara ilişkin uygulamada görülen sorunları ortaya koymak ve çözüm yollarını karşılamak üzere, yakın tarihlerde verilen ulaşabildiğimiz Yargıtay kararları, konuların altına işlenmek suretiyle yararlanma kolaylığı sağlanmaya çalışılmış.
Kitap, gerek işlenen konular gerekse hazırlanış şekli itibariyle uygulamada ortaya çıkacak sorunları olabildiğince karşılayacak içeriğe sahiptir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu Orta Malları
.
Usul Hukukuna İlişkin Kurallar
Kitapla İlgili Kategoriler