İstihdam ÇEKO Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Soru Bankası Dr. Volkan Avcı, Ali Bilgesoy  - Kitap

İstihdam ÇEKO Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Soru Bankası

4. Baskı, 
Ocak 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
394
Barkod:
9786256805248
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
230,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (ÇEEİ) alanı, KPSS A ve Kurum sınavlarında son yıllarda önemi artmış bir alandır. Ülkemizde kişi başına düşen gelirin artması ile birlikte istihdamın geliştirilmesi, işe aracılığın önemli bir kamusal hizmet halini almaya başlaması, engelli ve yaşlılara yönelik bakım hizmetlerinin artması başta kamu kurumları ve belediyelerde bu alanda istihdam edilen uzman/çalışan sayısını arttırmaya başlamıştır. Önümüzdeki yıllarda bu alandaki istihdamın önemi daha da artacaktır.
Kamuda çalışma ve sosyal güvenlik hayatının teftiş ve denetiminden sorumlu müfettiş, denetmen, uzman, danışman istihdamının son yıllarda katlanarak arttığı görülmektedir. Nitekim kamuda kariyer mesleklerde Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sonra en çok istihdamın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK ve İŞKUR'da gerçekleştirilmektedir. Üstelik bu meslekler hem kamuda sundukları imkanlar hem de özel sektördeki karşılıkları itibari ile son yılların gözde meslekleri olarak öne çıkmaya başlamıştır.
ÇEEİ alanı ve bu alana dair sınav başarısının öne çıktığı meslekler; Bakanlık İş Müfettişliği, Bakanlık Çalışma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Personel Uzmanlıkları, SGK Müfettişliği, SGK Uzmanlığı, SGK Denetmenliği, İşkur Uzmanlığı, İş ve Meslek Danışmanlığı olarak sayılabilir. İstihdam geçmiş yıllar KPSS A sınavları, Kurumların yazılı ve sözlü sınavları taranarak ve mevzuatın güncel hali esas alınarak hazırlanmış ve yola alanında "referans kitap" olma gayesiyle çıkmış, önceki iki baskısıyla bu hedefine ulaşmış bir kitaptır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bireysel İş Hukuku
.
Toplu İş Hukuku
.
İş Sağlığı ve Güvenliği
.
Sosyal Güvenlik Hukuku
.
İşsizlik Sigortası
.
Sosyal Politika
.
Çalışma Ekonomisi
.
Çalışma Psikolojisi
.
Çalışma Sosyolojisi