İhracat Bedellerinin Yurt İçine Getirilmesinde İzlenecek Usul ve Esaslar Açık İhracat Hesabı İşlemleri Mustafa Peksu  - Kitap

İhracat Bedellerinin Yurt İçine Getirilmesinde İzlenecek Usul ve Esaslar

Açık İhracat Hesabı İşlemleri

1. Baskı, 
Eylül 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
165
Barkod:
9786253987183
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bilindiği üzere ihracatçı firmaların gerçekleştirmiş oldukları ihracat bedellerini yasal düzenlemelerde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yurda getirmesi gerekmektedir. Bu süreçte ihracatçı firma, banka ve idare, üçlü saç ayağının vazgeçilmez ögelerini oluşturmaktadır.
Bedellerin yurt içine getirilmesi sürecinde ihracatçı firma ve banka ilişkilerinde yaşanan mevzuat işleyişi ve süre ile ilgili sorunlar hem banka hem de ihracatçı firma açısından maddi ve manevi mağduriyetler oluşturmaktadır.
Bu kaynak kitap ile; ihracatçı firma, banka ve idare arasında yaşanan usul, esas ve süre yönünden ortaya çıkan sorunların tespitinin sağlanması ve bu tespitlerin yasal mevzuatlar çerçevesinde kalıcı ve pratik çözümlerle giderilmesi amaçlanmaktadır.
Kitabın; ihracatçı firma, banka ve idarenin ilgili birim çalışanlarına yön göstermesi, YMM, SMMM ve avukatlara da destek olması hususu arzulanan hedeftir.