İcra ve İflas Kanunu İlgili Mevzuat Prof. Dr. İbrahim Özbay, Doç. Dr. Taner Emre Yardımcı  - Kitap

İcra ve İflas Kanunu İlgili Mevzuat

7. Baskı, 
Ekim 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
331
Barkod:
9786052644652
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
219,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de özel hukuktan doğan alacakların tahsili usulünü düzenlemek üzere İsviçre Federal İcra ve İflâs Kanunu esas alınarak bir metin oluşturulmaya çalışılmıştır. Hazırlıkları tamamlanan bu metin 09/06/1932 tarihinde kabul edilerek 2004 sayılı icra ve İflâs Kanunu olarak yürürlüğe girmiştir. İcra ve iflâs Kanunu (İİK) yürürlüğe girdikten bu yana birçok değişiklik söz konusu olmuştur. Çalışmamızda İİK'da meydana gelmiş değişiklikleri de belirtmek suretiyle güncel bir mevzuat kitapçığı hazırlanmıştır.
İİK'nın bazı maddelerine açıklık getiren İİK Nizamnamesi ve İİK Yönetmeliği hükümlerine de bu maddelerin dipnotlarında işaret edilmiştir. Ayrıca, İİK Yönetmeliği eklerinde yer alan yazışma örneklerinin daha kolay incelenebilmesi için ayrı bir ekler kısmı oluşturul¬muş ve her bir örneğe ekler kısmında ayrı ayrı yer verilmiştir. Bu çalışmamızda İcra ve iflas Kanunu'nun hükümleriyle ilgili olarak diğer Kanun ve mevzuatlarda yer alan konuyla bağlantılı olan düzenlemelere yer verilmiştir.
Ayrıca 7445 sayılı icra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (RG.5 Nisan 2023, S. 32154) ile getirilen değişiklikler de kitaba işlenmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler