Hesaplanabilir Genel Denge Modellemesi GAMS Uygulamaları ve Simülasyonlar Prof. Dr. Recep Tarı, Doç. Dr. Ferhat Pehlivanoğlu  - Kitap

Hesaplanabilir Genel Denge Modellemesi

GAMS Uygulamaları ve Simülasyonlar

Prof. Dr. Recep Tarı, (Çeviri Editörü)Doç. Dr. Ferhat Pehlivanoğlu (Çeviri Editörü)

1. Baskı, 
Mart 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
205
Barkod:
9786257667678
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
130,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
L. Walras'ın iktisadi literatüre kazandırmış olduğu genel denge analizi günümüzde hesaplanabilir genel denge modellemesi (HGD) adı altında birçok uygulama alanı bulmuştur. Ülkemizde ise değerli çalışmalar yapılmış olmakla birlikte bu konuyu A'dan Z'ye ders kitabı formatında anlatan bir kaynak bulunmamaktadır. Bu kitap söz konusu eksikliği gidermeye yönelik olarak Türkçe'ye çevrilmiş olup başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar HGD modelleyicilerinin tamamına hitap etmektedir. Kitap kısa ve anlaşılır teorik konu anlatımlarının ardından uygulamalı bilgisayar programlarını da içerdiğinden ilgili akademik literatüre daha fazla fayda sağlayacaktır.
Gerek konu ile ilgili akademisyenlerin gerekse de yüksek lisans ve doktora eğitimine devam eden araştırmacıların istatistiksel ve ekonometrik modellerin yanı sıra hesaplanabilir genel denge modellerini de yaygın olarak kullanması politika yapıcılara çok daha fazla alternatif bakış açısı sunabilecektir. Ayrıca HGD modellerinin anlaşılması lisans öğrencilerinin de iktisat teorilerini daha kapsamlı ve yorumlayıcı olarak düşünmesine yol açabilecektir. Bu kapsamda araştırmacıların HGD modelleri ile çalışabilecekleri bazı alanlar aşağıdaki gibi özetlenmiş olup, asla bu konu başlıkları ile sınırlı değildir.
Bu ders kitabı, kısmen yeni başlayanlar için yazılmış olması ve kısmen de sayfa sınırlamaları sebebiyle, HGD modellemesinin temel özelliklerini kapsamaktadır. Örneğin HGD modelleri ile ilgili diğer ileri seviye kitaplar ve çeşitli makalelerde tartışılan dinamik yapılar ve parasal ekonomi, bu kitap kapsamına dahil edilmemiş. Bu ders kitabını okuduktan sonra okuyucular HGD modellerinin bu taraflarını da keşfetmeye başlayabilirler.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Çerçeve
.
Basit HGD Modeli
.
Hesaplama
.
Sosyal Hesaplar Matrisi
.
Genel Denge İçin Hesaplama Stratejisi ve Kalibrasyon
.
Standart HGD Modeli
.
Makro Kapanış
.
Genel Dengenin Simülasyonu
.
Simülasyon Sonuçlarının Yorumlanması
.
Modelin Genişletilmesi
.
Son Tespitler
Kitapla İlgili Kategoriler