Genel Muhasebe Uygulamaları Tekdüzen ve Muhasebe Standartları ile Uyumlu Prof. Dr. Enver Bozdemir  - Kitap

Genel Muhasebe Uygulamaları

Tekdüzen ve Muhasebe Standartları ile Uyumlu

2. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
702
Barkod:
9786258235456
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
1. baskı
Aralık 2016
290,00
290,00 (%0)
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, temel muhasebe bilgilerini sistematik ve anlaşılabilir bir biçimde muhasebeyi ilk kez öğrenecek olanlara ve muhasebe mesleğini yerine getirmek isteyen tüm kesimlere muhasebe uygulamalarını güncel bir şekilde sunmaktadır. Aynı zamanda bu kitap, muhasebe mesleğini ifa edenlerin muhasebe ile ilgili temel konularda başvurabileceği bir eser olarak kaleme alınmıştır.
Kitabın bölümleri, ülkemizde 1994 yılından itibaren zorunlu olarak uygulanmaya başlayan Tekdüzen Muhasebe Sisteminde yer alan hesaplara göre açıklanmıştır. Ülkemizdeki muhasebe uygulamalarına Vergi Kanunları yön verdiği için ilgili Kanun hükümleri doğrultusunda uygulamalı örneklere yer verilmiştir.
Kitabımızda Tekdüzen Muhasebe Sisteminin uygulanmasının yanı sıra Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları da incelenmiş olup özellikle Vergi Usul Kanunu ile Standartların uygulanma biçimleri elverdiği ölçüde karşılaştırmalı olarak anlatılmıştır.
Kitap, Genel Muhasebe I, Genel Muhasebe II, Envanter ve Bilanço derslerinde okutulmak için ve kısmen de olsa Türkiye Muhasebe Standartları ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları, muhasebe mesleğindeki uygulanma biçimleriyle birlikte meslek mensupların beklentileri de dikkate alınarak güncel ve uygulamalı bir biçimde hazırlanmıştır.