Farklı Zeminlerde Yapılan Antrenmanların Propriyosepsiyon ve Dayanıklılık Gelişimine Etkisinin Karşılaştırılması Dr. Ali Güreş  - Kitap

Farklı Zeminlerde Yapılan Antrenmanların Propriyosepsiyon ve Dayanıklılık Gelişimine Etkisinin Karşılaştırılması

1. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
83
Barkod:
9786258217681
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
325,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma farklı zeminlerde yapılan antrenmanların dayanıklılık ve propriyosepsiyon gelişimleri açısından ele almak için başlatılmış, konunun belirlenmesi aşamasında atletizm alanında bilimsel anlamda yenilikleri ortaya koyan bir konu olmasını hedeflenmiştir. Ayrıca spor literatüründe hiç araştırılmamış olması bu konuyu çekici kılmıştır.
Bizim çalışmamızın temel amacı düzensiz zemin ve daha zorlu özel parkurlarda antrenman yapılması halinde, uzun mesafe koşucularında stabilizör kaslarının gücünü arttırarak eklem pozisyonunu hissettiğini, koşu performansı ve dayanıklılık gelişimi açısından avantaj sağladığını tespit etmekti.
Ayrıca bu çalışmaya bakılarak düzensiz zeminde yapılan antrenmanların dayanıklılık ve propriosepsiyon gelişimi açısından önemli olduğu da söylenebilir.
Çalışma sonuçları, mesafe ve dağ koşucusu atletlerin dayanıklılık gelişimi açısından düzensiz zemin kullanmalarının avantajı olduğunu ve sporcuların antrenmanlarda bu tür zeminleri kullanmaları halinde dayanıklılık performanslarına katkı sağlayacağını da ortaya koymuştur.