Devlet Memurları İdari Soruşturma Usulleri Murat Gökkaya  - Kitap

Devlet Memurları İdari Soruşturma Usulleri

1. Baskı, 
Nisan 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
222
Barkod:
9789756601662
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Memurlar hakkında yürütülen idari soruşturma görevleri, hem idari disiplinin sağlanması hem de suçla korunan hukuki değer açısından hayati öneme sahiptir. Söz konusu görevlerde uyulması gereken yasal ve idari düzenlemeler farklı kanun ve diğer alt normlarda yerini bulmuştur. Konuya ilişkin yargı kararları da uygulamaya ışık tutmaktadır. Çalışmanın hazırlanmasındaki temel amaç da söz konusu görevleri icra edenlerin yararlanabileceği bir kaynak oluşturmaktır.
Çalışma da öncelikle kamu görevlisi, memur, soruşturma, şikayet gibi temel kavramlar açıklandıktan sonra konu, adli ve idari ceza gerektiren memur suçları ola-rak ikiye ayrılmış. Adli ceza gerektiren suçlara ilişkin yapılacak idari soruşturmalarda, suçun doğru bildirilebilmesi için suçun kanuni tanımındaki unsurları ile yasa koyucunun konuya ilişkin bakış açısını gösteren gerekçelere ve uygulamaya ışık tutması açısından güncel yargı kararlarına yer verilmiş. Bu bölümde elden geldiğince suçların diğer suçlarla karşılaştırmasına yer verilmiş, yargı kararlarında okuyucunun dikkatini dağıtmamak için ilgili kısımlar kısa ve öz olarak alınmaya çalışılmış. İdari ceza gerektiren memur suçlarında öncelikle disiplin hukukuna hakim olan temel ilkeler çıkarılmaya çalışılmış. Disiplin suçları ve cezalarına ilişkin hükümler benzer suçlarla karşılaştırmalı olarak işlenmiş.
Çalışma da hukuk normlarına eleştirel bir gözle bakmak yerine ilgili düzenlemeler bir araya getirilmeye, yargı makamlarının konuya ilişkin görüşlerinin yansıtılmasına ve diğer normlarla bağlantılarının ortaya konulmasına gayret edilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Memur, Soruşturma, Şikayet, Suç İsnadı Kavramları (657 Sayılı DMK)
.
Adli Ceza Gerektiren Memur Suçları ve İdari Soruşturma Usulleri
.
(TCK, 4483 ve 3628 Sayılı Kanunlar) İdari Ceza Gerektiren Memur Suçları ve Disiplin Soruşturması
.
Kamu Zararı, Mal Bildirimi, Görevden Uzaklaştırma
.
Yüzden Fazla Güncel Yüksek Yargı Kararı, Konuya İlişkin Bilimsel Görüşler