Denetim Komitesinin Finansal Raporlama Kalitesi Üzerindeki Etkisi Öğr. Gör. İrem Doğan, Prof. Dr. Semra Öncü  - Kitap

Denetim Komitesinin Finansal Raporlama Kalitesi Üzerindeki Etkisi

1. Baskı, 
Nisan 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
232
Barkod:
9786257358644
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
130,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yeni TTK'da işletmelerin kurması gereken komitelere yer verilmiştir. Bu komitelerden en dikkat çekeni, iç kontrol, iç denetim ve bağımsız denetim birimleri ile ilişkileri ve söz konusu birimlerle muhasebe bilgi kullanıcıları arasında köprü görevi görmesinden dolayı Denetim Komitesi olmuştur. Denetim Komitesi'nin görev ve sorumlulukları ile finansal raporlama kalitesine olumlu katkı sağlaması beklenmektedir.
Araştırmanın ana amacı, denetim komitesi uygulamalarının finansal raporlama kalitesi üzerindeki etkisini incelemektir. Bu doğrultuda çalışmada, denetim komitesinin yasal düzenlemeler çerçevesinde henüz işletmeler bünyesinde oluşturulmadığı bir dönem olan 2001 yılı baz alınarak, denetim komitesinin yasal düzenlemeler çerçevesinde işletme bünyelerinde oluşturulduğu dönemler olan 2006-2013 yılları arasında pay senetleri borsada işlem gören işletmelerin denetim komitesi oluşumunun finansal raporlama kalitesi üzerindeki etkisi araştırılmış.
Çalışmada finansal raporlama kalitesinin ölçülmesinde, işletmelerin kar yönetimine başvurup, başvurmadığını ölçmek için McNichols (2002) Modeli kullanılmış. Bu model, Dechow ve Dichevv (2002) ve Jones (1991) Modeli'nin birleşiminden oluşan bir modeldir. McNichols (2002) modelinin kullanıma sebebi ise literatürde söz konusu modelin; önceki dönem, cari dönem ve sonraki dönem nakit akışlarını birlikte değerlendirmesi özelliği ile daha sağlıklı sonuçlar sağladığı yönünde çalışmaların yer almasıdır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çalışma ile İlgili Teorik Çerçeve
.
Denetim Komitesi
.
Finansal Raporlama Kalitesi
.
Denetim Komitesinin Finansal Raporlama Kalitesi Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi: BİST Uygulaması