Bilişim Matematiği Uygulamalı Ayrık Matematik Toros Rifat Çölkesen  - Kitap

Bilişim Matematiği

Uygulamalı Ayrık Matematik

1. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x24
Sayfa:
408
Barkod:
9786054220939
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bilişim matematiği; bilgisayar bilimleri, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği ve kısacası bilişim uygulamalarına dayalı disiplinlerin en temel konusudur; bilgisayar kuramının temeli bilişim matematiğidir.
Bilişim matematiği konularını bilmek bilgisayar bilimcisine, bilgisayar mühendisine, yazılım mühendisine ve bilişim sistemi tasarımcısına büyük katma değer kazandırır; İş yaşamında veya günlük yaşamda karşılaşılan problemleri modellemek ve onlara ait çözümleri evrensel düzeyde algoritmik olarak tasarlayabilmek için bilişim matematiği mutlaka bilinmelidir; önce çözüm için en uygun model belirlenmeli, daha sonra alt bileşenleri ortaya konularak problem, önce matematiksel olarak çözülmelidir.
Bilişim matematiği genel olarak ayrık (diskrete) matematik konularını, veri yapıları ve algoritma konularını, graf teorisini, ağaçlar tanımını, otomata kuramını, kriptografi konusunu ve olasılık teorisini kapsamaktadır.
Bu kitapta bilişim matematiği çerçevesi çizilerek hem teorik konular hem uygulamalı örnekler ele alınmıştır; ayrıca bilişim matematiği olmadan çözülmesi zor olan problemler de vurgulanmıştır.