Belediye Başkan ve Yardımcıları ile Belediye Meclis Üyeleri Rehberi Akın Şimşek  - Kitap

Belediye Başkan ve Yardımcıları ile Belediye Meclis Üyeleri Rehberi

1. Baskı, 
Aralık 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
404
Barkod:
9786057004970
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
600,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
2024 yılı yerel seçimleri neticesinde ilk defa belediye başkanı ve belediye meclis üyesi seçilenler açısından yeni bir dönem başlamakla birlikte yeniden seçilenlerin de bazı yükümlülükleri bulunmaktadır. Bu yükümlülüklerden önemli bir tanesi mal bildirimlerinin verilmesidir. İlk defa belediye başkanı veya belediye meclis üyesi olanların mal bildirimi vermeleri gerekmekle birlikte yeniden bu görevlere seçilenlerin de mevcut mal bildirimlerini yenilemeleri gerekmektedir.
Yine özellikle belediye başkanları ile gerek atama ile gerekse belediye meclis üyeleri arasından görevlendirilen belediye başkanlarının da özlük, sosyal güvenlik ve bu kapsamda sigortalılık ve emeklilik hakları da gündemde önemli bir yer tutmaktadır.
Yerel seçimler sonrasında belediye başkanı veya belediye meclis üyesi olarak seçilenler ve belediye başkan yardımcılığına atanan veya belediye meclis üyeleri arasından görevlendirilenlere özet ve net bilgiler içeren ve rehber niteliğinde hazırlanan bu kitabımız 13 bölümden oluşmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Belediyeler
.
Kuruluş, Organlar, Teşkilat, Gelir, Gider, Denetim
.
Belediye Başkanları
.
Özlük, Sigortalılık, Emeklilik, Makam Tazminatı
.
Belediye Başkan Yardımcıları
.
Atama, Görevlendirme, Sigortalılık, Emeklilik
.
Mal Bildirimi
.
Soruşturma ve Yargılama