Alacaklının Temerrüdü ve Hukuki Sonuçları Dr. Aziz Erman Bayram  - Kitap

Alacaklının Temerrüdü ve Hukuki Sonuçları

1. Baskı, 
Aralık 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
605
Barkod:
9786050510805
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
425,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın konusunu, bir bütün olarak alacaklının temerrüdü ve hukukî sonuçları oluşturmaktadır. Çalışma konusunun kapsamı, sadece alacaklının temerrüdünün kavramsal çerçevesiyle sınırlı tutulmamış; çalışmada alacaklının temerrüdünün hukukî sonuçları da ayrıntılı olarak incelenmiştir. İnceleme konusunun kapsamının bu denli geniş tutulmasının temelinde, alacaklının temerrüdünün hukukî sonuçları ele alınmaksızın sadece kavramsal olarak incelenmesi hâlinde çalışmanın pratik yönünün; buna karşılık kavramsal yönü incelenmeksizin sadece hukukî sonuçlarının incelenmesi hâlinde ise çalışmanın teorik yönünün eksik kalacağı düşüncesi yer alır. Zira alacaklının temerrüdünün kavramsal yönü kuramsal açıdan önem taşırken alacaklının temerrüdünün hukukî sonuçları, daha çok, uygulama bakımından önem taşır.
Çalışmada konu, esas olarak borçlar hukukunun genel hükümleri çerçevesinde ele alınmıştır. Bununla birlikte yeri geldiğinde, borçlar hukukunun özel hükümleri çerçevesinde de açıklamalar yapılmıştır. Bu bağlamda, konunun, bilhassa satış, kira, eser, hizmet ve kefalet sözleşmelerindeki yansımaları analiz edilmiş; örnekler, daha çok, uygulamada sıkça karşılaşılan sözleşme tipleri üzerinden verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Alacaklının Temerrüdü Kavramı, Alacaklının Temerrüdünün Kanun'daki Düzenlenişi, İşlevi, Hukukî Niteliği, Uygulanma Alanı, Benzer Hukukî Kurumlardan Ayrılması ve Tarihî Gelişimi
.
Alacaklının Temerrüdünün Koşulları, Başlaması, Sona Ermesi ve Alacaklının Temerrüdünün İspatı Meselesi
.
Alacaklının Temerrüdünün Hüküm ve Sonuçları
Kitapla İlgili Kategoriler