Aile İşletmelerinin Sürdürülebilirliğinde Paradoks Duygusal Sahiplik Olgusunun Rolü Dr. Erdal Aydın  - Kitap
Aile İşletmelerinin Sürdürülebilirliğinde

Paradoks

Duygusal Sahiplik Olgusunun Rolü

1. Baskı, 
Mart 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
179
Barkod:
9786052421369
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
29,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Aile işletmelerinde sürdürülebilirlik paradoksuna farklı bir yönden bakan bir çalışmayı okuyuculara sunmaktadır. Aile işletmesinin sürdürülebilirliğinde etkili olan aileye ve işletmeye ait ilkeleri, değerleri, normları, vizyon ve misyon anlayışını, sonraki kuşak aile üyelerinin sürdürülebilir kılması rasyonel ilkelerin ışığında yapılan düzenlemelerin yanı sıra, 'duygusal sahiplik' olgusunun yaratılabilmesiyle mümkün olabileceğini savunan bir yaklaşımı ortaya koymaktadır.
'Duygusal Sahiplik' olgusunun önemini ve etkisini ölçmeye yönelik yapılan araştırmanın ana kütlesini ülkemizde faaliyet gösteren ve İstanbul Ticaret Odası'n da kaydı bulunan, 1930 yılı öncesinde kurulan ve günümüze kadar yaşamlarını sürdüren işletmeler oluşturmaktadır. "Kıdemli İşletmeler" olarak tanımlanan ve kuruluşlarından günümüze kadar sürdürülebilirliklerini sağlamış 60 işletmenin sonraki kuşak işletme sahiplerine 6 bölüm 40 sorudan oluşan bir anket uygulanmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Aile İşletmeleri, Temel Özellikleri ve Aile İşletmelerinde Sürdürülebilirlik Kavramı
.
Aile İşletmelerinde Duygular, Duyguların Yönetimi ve Duygusal Sahiplik Olgusu
.
Aile İşletmelerinin Sürdürülebilirliğinde Sonraki Kuşakların Duygusal Sahiplik Algılamalarının Rolü Türkiye'deki Kıdemli İşletmeler Üzerine Bir Araştırma