Açıklamalı ve Notlu Çözümlü Genel Muhasebe Problemleri Prof. Dr. Orhan Sevilengül  - Kitap
Açıklamalı ve Notlu

Çözümlü Genel Muhasebe Problemleri

10. Baskı, 
Ekim 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
698
Barkod:
9786258494471
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, yükseköğretim kurumlarında muhasebe eğitimi almaya başlamış olan öğrencilerin, kendi başlarına çalışmak için, problem istemeleri üzerine kaleme alınmıştır. Kitabın hazırlanmasında izlenen yol, benzer kitaplardakilerden, oldukça farklıdır. Bu farklılıklar aşağıdaki gibi özetlenebilir:
Kitaptaki sorular daha önce sınavlarda sorulmuş olan soruların bir araya getirilmesi şeklindeki bir düzenleme değildir. Sorular; öğrencinin öğrendiklerini uygulamasına İmkân vermek üzere Genel Muhasebe derslerinin yürütülmesinde genellikle izlenen sıraya göre özel olarak hazırlanmıştır. Bu nedenle kitap, muhasebe eğitimi alan her fakülte ve yüksekokul öğrencisinin yararlanabileceği bir araç niteliği kazanmıştır.
Sorulardan her birinin işlenen konunun belli bir özelliğini kapsamasına özen gösterilmiş ve tekrardan mümkün olduğunca kaçınılmıştır. Böylece, kitabı kullanacak olanların aynı nitelikteki sorular nedeniyle gereksiz yere zaman harcamaları önlenmiş ve kendilerine birbirinden farklı 320 soru üzerinde çalışma olanağı sağlanmıştır.
Soruların çözümünde yararlanılmak üzere öğrencinin daha önce öğrendiklerinden o soru ile ilgili olarak hatırlaması gereken hususlar özet olarak sunulmak suretiyle öğrenilmiş olanların özümlenmesine katkıda bulunulması amaçlanmıştır.
Tekdüzen Hesap Planı kullanılarak hazırlanan cevaplarda alternatif kayıtlara yer verilmiş ayrıca gerekli görülen yerlerde çözümlere ilişkin notlar ve açıklamalar konulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Muhasebe Sistemi
.
Dönen Varlıklar
.
Duran Varlıklar
.
Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar
.
Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar
.
Öz Kaynaklar
.
Gelir Ve Giderler
.
Maliyet Hesapları
.
Envanter İşlemleri
.
Bilanço Dişi İşlemler
.
Giriş Sınav Soruları Tarzında Problemler