Dövmeli Bedenler Bir Beden Sosyolojisi Kitabı Cihan Ertan  - Kitap

Dövmeli Bedenler

Bir Beden Sosyolojisi Kitabı

1. Baskı, 
Ağustos 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
316
Barkod:
9786059801607
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
175,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İlkel kabilelerle ilk karşılaşmalardan başlayarak ilerleyen bir beden pratiğinin hikayesi. Dahil olduğu her kültürde, çok farklı amaçlarla kullanılabilecek bicimde kendine geniş bir alan açmış bedensel bir deneyim. Bir beden modifikasyonu olarak dövme, yalnızca estetik açısından değerlendirilemeyecek kadar geniş bir anlam yelpazesine sahip bir fenomen olarak karşımızda durmaktadır.
Kitap, dövmeyi tarihsel perspektifinden de koparmadan, dövmenin bugünkü anaakım tüketim örüntüleri içindeki sosyolojik anlamlarının izini sürmektedir. Bu iz sürme, bireysel ve kültürel kimliğin somutlaştığı bir alan olarak beden ve beden üzerindeki kültürel kodların çözümlenmesi anlamında, dövme ve dövmenin değişen anlam ve uygulamalarının, alandan elde edilen veriler ışığına tartışmaya açılmasıyla yapılmaktadır.
Bu bağlamda; söz konusu bu çalışma, dövme pratiğinin sosyolojik tartışmasını, tüketim, tüketimin tezahür ettiği alan olarak beden ve ona ilişkin sosyolojik yaklaşımlar etrafında örgütleyerek, dövmenin farklı toplumsallıklarla olan çok boyutlu ilişkisini okuyucuyla buluşturmayı amaçlamaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)