Saha Türklerinde Tanrı Öğretisi Şamanizm Hüseyin Yıldırım  - Kitap
Saha Türklerinde

Tanrı Öğretisi Şamanizm

1. Baskı, 
Temmuz 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
446
Barkod:
9786053447344
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
150,00
İndirimli (%10):
135,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Saha Türklerinde Tanrı Öğretisi - Şamanizm adlı bu kitap, Türk inanç sisteminde önemli bir yere sahip olan Şamanizm'in Sibirya bölgesinde yaşayan ve günümüzde Şamanizm'i devam ettiren Saha (Yakut) Türklerindeki özelliklerini anlatmanın yanı sıra tanrı, insan ve tabiat arasındaki bağlantı temelinde erdemli bir insan olmanın yollarını gösteren bir öğreti kitabıdır.
Kitapta kutsal doğu gök ve bu göğün katlarında yaşayan tanrılar, bu tanrıların insana bahşettikleri, göğün katlarını kademe kademe açarak onlara ulaşma yolları, tanrılarla bağların nasıl güçlendirileceği konularında bilgiler bulacaksınız. Diğer taraftan da mistik kuzey, güney ve batı göklerde yaşayan kötü ruhlardan ve bu kötü ruhların insanları maruz bıraktığı kötülüklerden, belalardan, hastalıklardan korunma yolları hakkında bilgilere ulaşacaksınız.
Kitapta, kutsal olduğuna inanılan yerleri, eşyaları, hayvanları, bitkileri öğrenecek; bu kutsal unsurların tabiat ve insan üzerindeki etkilerinin neler olduğuna dair değerlendirmelere ulaşacaksınız Ayrıca kaynakta Anadolu'da ver olan bazı inançların ve ritüellerin kaynağının Sibirya'da ki izlerini bulacaksınız.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler