Uygulamalı SAP 2000 Yapı Sistemlerinin Modellenmesi Prof. Dr. M. Sinan Çağdaş  - Kitap

Uygulamalı SAP 2000

Yapı Sistemlerinin Modellenmesi

2. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
593
Barkod:
9786054827268
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta önce, sistem modelini oluştururken kullanılacak SAP2000 programının ekranı, menüler, araç çubukları ve hızlı erişimi sağlayan kısa yol tuşları açıklanmıştır. İlerleyen bölümlerde SAP2000 ile yapı sistemlerinin modellenmesinde kullanılacak elemanlar (frame, shell, asolid, solid), bu elemanlarda kullanılacak malzeme ve kesit özellikleri, yüklemeleri, yük kombinasyonları vb. konular detaylı olarak anlatılmıştır. Yapı sistemi modellendikten sonra, ister statik isterse dinamik analizinin nasıl yapılacağı, betonarme ve çelik tasarım, çıkan sonuçların değerlendirilmesi gibi konular ele alınmıştır. Son bölümde ise, mühendislikte ve yapı mekaniğinde kullanılan yapı sistemlerinin, SAP2000 programı ile yapılmış modellemelerine ait, çeşitli örnekler verilmiştir.
Problemlerin seçiminde, öğretici olmaları yanında projelendirmede karşımıza çıkabilecek örnekler olması, tercih edilmiştir. Ayrıca, kullanıcının SAP2000 ile bulduğu sonuçları karşılaştırması amacıyla, literatürde verilen kitaplardaki örnekler seçilmiştir.
Bu kitapta SAP2000 paket programının 7.12 versiyonu kullanılmıştır. Daha sonra çıkan V17 vb. gibi yeni versiyonlarında çok az farkla, bu kitapta açıklananlar geçerli olacaktır. Bu versiyonlarda sadece ekran menüleri biraz değişmekte, dolaysıyla ekran görüntüsünde bir oranda fark ortaya çıkmakta, ancak programın kullanımında önemli bir değişiklik olmayacaktır. Dolaysıyla bu kitap yine SAP2000 paket programının esasını oluşturacaktır. Bu kitabı özümleyen ve uygulamasını iyi öğrenen bir kişi kolayca yeni versiyonların kullanımına da adapte olacaktır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
SAP 2000 Çalışma Ekranı
.
SAP 2000 ile Yapı Sistemlerinin Modellenmesi
.
SAP 2000 ile Yapı Sistemlerinin Modellenmesi ve Analizine Ait Örnekler