Resimlerle Troya Birgit Brandou, Peter Joblonka, Hartmut Schickert  - Kitap
3. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
22x27
Sayfa:
176
Barkod:
9789755093857
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
75,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Resimlerle Troya, çok sayıda resim ve bilimsel temellere dayanan anlatımıyla, nesiller boyunca araştırmacıları büyülemiş, efsanelere konu olmuş bir kentin değişken tarihine yapılan olağanüstü bir zaman yolculuğu.
En son bilimsel veriler yardımıyla, Troya'nın "yeniden canlandırılması" ilk kez başarıldı. Bilgisayar simülasyonu yardımıyla oluşturulmuş mükemmel kalitede resimler sayesinde, kenti her tarihsel yapı aşamasında ziyaret etmek artık olası. Manfred Korfmann ve beraberindeki arkeolog ekibinin kazılarına on yılı aşkın süreyle refakat etmiş olan yazarlar, harabelerin günümüze ait fotoğraflarını, bunlarla tam olarak örtüşen bilgisayar resimleriyle karşılaştırıyor ve aynı zamanda çeşitli dönemlerin tarihini anlatıyorlar: İlk yerleşimin başlangıcından Priamos Hazinesi Troya'sı ve Homeros dönemine ve oradan da Roma egemenliğine dek.
Resimlerle Troya, kentin büyüklüğü ve önemiyle ilgili bugüne dek süregelmiş tüm düşünce ayrılıklarının altına kalın bir çizgi çekiyor: Troya'nın bu en yeni resimlerini görenler, onun bir zamanlar ne kadar büyük ve güçlü bir kent olduğundan artık kuşku duymayacaklar...
Kitabın Konu Başlıkları
.
İlk filizlenme dönemi: Troya I–V
.
Yüksek Kültür dönemi: Troya VI–VII
.
Antik Çağ: Troya VIII–X
.
3000 Yıl Sonra: Rekonstrüksiyon