5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Çerçevesinde  Kaçakçılık Fiilleri ve Yaptırımları Dr. Murat  Aydın  - Kitap
5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Çerçevesinde

Kaçakçılık Fiilleri ve Yaptırımları

1. Baskı, 
Mart 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
431
Barkod:
9786055336882
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitabın konusunu oluşturan kaçakçılık fiilleri, kaçakçılığa ilişkin genel kanun niteliği taşıyan 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda yer alan kaçakçılık fiilleridir. 5607 sayılı kanun dışında özel nitelikli hükümlerle de kaçakçılık türlerinin bulunduğu görülmektedir. Bu suç tiplerine de çalışmada yer verilmeye çalışılmıştır.
Kaçakçılık suçları tüm dünyada yaygın nitelik taşıdığı için önem taşımaktadır. Konuya ilişkin eskiyen 1918 sayılı kanunun çağımız şartlarına uyarlanabilmesi için 2003 yılında 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu yürürlüğe girmiştir. Ancak 2005 yılında yeni Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Kabahatler Kanunu yürürlüğe girdiği için bunlara paralel olarak Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun da yenilenmesi ihtiyacı doğmuş ve 5607 sayılı kanun yürürlüğe girmiştir.
Kitapta 5607 sayılı kanun tüm boyutlarıyla ele alınmış, konuya ilişkin kaçakçılık suçları ve gümrük yapılarına yönelik olarak karşılaştırmalı hukuk değerlendirilmeye çalışılmıştır. Ayrıca konuya ilişkin uygulamadan örnekler değerlendirilmiştir. Kaçakçılık fiillerinin temeli gümrük rejimlerinin ihlali olduğu için gümrük rejimlerinin yapısı da ayrıntılı olarak çalışmada ele alınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Karşılaştırmalı Hukukta Kaçakçılık
.
Gümrük Rejimleri
.
Eşyanın özelliğine göre Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun Uygulanamayacağı Durumlar
.
Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda Yer Alan Suçlar ve Kabahatler
.
Yolcu Beraberindeki Eşya
.
Yaptırım