Üretim Planlaması Doç. Dr. Feray Odman Çelikçapa  - Kitap
1. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
192
Barkod:
9786053271437
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
130,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Üretim Planlaması alanında bir ders kitabı olarak kullanılmak üzere işletmecilik ve endüstri mühendisliği eğitimi gören lisans ve yüksek lisans öğrencileri için hazırlanmıştır.
Kitap on iki bölümden oluşmaktadır. Genel bir giriş niteliğini taşıyan birinci bölümde okuyucuya üretim planlama ve kontrol sürecini, üretim planlaması sürecinin kendi içindeki hiyerarşik yapısını açıklayan konular yer almaktadır, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci bölümlerde; üretim planlamasının aşamalarını oluşturan talep tahmini, kapasite planlaması, üretim faktörleri ihtiyacının belirlenmesi ve dağıtım konuları ayrı alt başlıklar halinde ele alınmaktadır.
Altıncı bölümde çizelgeme ile ilgili genel açıklamalar yapıldıktan sonra; yedinci, sekizinci bölümlerde iş çizelgelemesi ve montaj hattı dengelemesi konuları açıklanmıştır. Dokuzuncu ve onuncu bölümde ise malzeme ihtiyaç planlaması ayrıntılı olarak incelenmiştir. Onbirinci bölümde de tam zamanında üretimde planlanması ve kontrolü özetlenmiştir.
Son bölüm olan onikinci bölümde de son yıllarda teorik düzeyde çok sayıda çalışmaların yapıldığı bütünleşik ve hiyerarşik üretim planlaması yeralmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Üretim Planlaması
.
Talep Tahmini
.
Kapasite Planlaması
.
Üretim Faktörleri İhtiyacının Belirlenmesi
.
Dağıtım
.
Yerleştirme, Rotalama Ve Çizelgeleme
.
İş Çizelgelemesi
.
Montaj Hattı Dengelemesi
.
Malzeme İhtiyaç Planlaması
.
Malzeme İhtiyaç Planlaması Sırasında
.
Tam Zamanında Üretimde Üretim Planlama Ve Kontrol
.
Bütünleşik Ve Hiyerarşik Üretim Planlaması