Türk Hukuku ve Viyana Satım Sözleşmesi (CISG) Uyarınca Satış Sözleşmesinde Aliud Abdullah Harun Ataşlar  - Kitap

Türk Hukuku ve Viyana Satım Sözleşmesi (CISG) Uyarınca Satış Sözleşmesinde Aliud

1. Baskı, 
Temmuz 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
121
Barkod:
9786050506129
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Aliud kavramı, taraflardan birinin bir şeyi teslim ile yükümlü olduğu satış, eser, trampa, bağışlama gibi sözleşmelerde karşımıza çıkabilir. Aliudun incelenmesi teslim borcu doğuran sözleşmelerin en önemlisi olan ve en kapsamlı düzenlemeye sahip satış sözleşmesi ile sınırlandırılarak ve kavramsal açıdan incelenmeye çalışılmış.
Aliudun teslimi konusu; iradelerin uyuşması, sözleşmenin kurulması, yanılma, başlangıçtaki imkânsızlık, temerrüt ve ayıp hükümleri ile yakından ilgilidir. Dolayısıyla aliud konusu incelenirken yapılmış ve halen yapılmakta olan tartışmaların yalnızca konuyla ilgili bölümleri incelemeye çalışılmış.
Bu çalışma kapsamında, 818 sayılı eBK döneminde konu ile ilgili yapılan tartışmalara değinilecek ve Türk Borçlar Kanunumda hangi hükümlerin uygulama bulabileceği Yargıtay ve mehaz kanunun yürürlükte olduğu İsviçre Federal Mahkemesi kararları da göz önüne alınarak tartışılmış. Aynı zamanda çalışmanın son kısmında Türkiye'nin de 2011 yılında taraf olduğu Viyana Satım Sözleşmesi'nin (CISG) ifa engelleri sistemi ve aliudun teslimi halinde hangi hukuki imkânların mevcut olduğu incelenmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Hukukunda Aliud ve Ayıp Kavramları
.
Aliudun Hukuki Nteliği ve Çeşit ve Parça Borçlarında Uygulanacak Hükümler
.
Viyana Satım Sözleşmesi (CISG) Uyarınca Aliudun Hukuki Niteliği